Tunceli yine sıcak temas!

Tunceli'de 2 ayrı bölgede devam eden operasyonlarda ölü ele geçirilen örgüt üyesi sayısı 22'ye yükseldi.

Haberler 29.04.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, güvenlik güçleri tarafndan Aliboaz bölgesinde devam eden operasyonda 1 örgüt üyesinin öldürüldüü, 4 kiinin ise teslim olduu bildirildi.

Tunceli Valiliinden yaplan yazl açklamada, terör örgütlerine yönelik çalmalarn aralksz devam ettii belirtildi. Dün Aliboaz bölgesinde operasyon balatld hatrlatlan açklamada, u ifadelere yer verildi:

TE BÖYLE TESLM OLDULYAR

Tunceli Aliboaz bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda, bugün güvenlik güçlerimizce teröristlere ait yeni bir snak tespit edilmi ve bir grup terörist ile scak temas salanmtr. çkan çatmada 1 erkek terörist öldürülmü, 4 erkek terörist ise teslim olmutur. Bölgede operasyonlara devam edilmekte olup, gelimelerden bilahare kamuoyuna bilgi verilecektir.

Tuncelide 26 ile 28 Nisan tarihlerinde iki ayr bölgede terör örgütlerine yönelik balatlan ve aralksz devam eden operasyonlarda dün 17, dün de 5 olmak üzere 22 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

++++

MANET..

BERAATLER STNAFA TAINDI

Yasin Börü davasndaki beraatler stinafa tand

Diyarbakrda 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili davada 14 sank hakknda verilen beraat karar, stinaf Mahkemesine tand

DYARBAKIR-Diyarbakrda, 6-7 Ekim 2014te Kobani (Ayn el-Arap) olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güne ve Hasan Gökguzun öldürülmesiyle ilgili davada 14 sank hakknda verilen beraat karar, stinaf Mahkemesine götürüldü.

Maktul ailelerinin avukatlarnn Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesine verdii dilekçede, verilen beraat kararlarnn maddi deliller nda hukuka aykr olduu belirtildi.

Maktul ailelerinin avukatlarndan Murat Sadak, Mahkemenin kararn her ne kadar önemsiyor olsak da eksik bulmaktayz. Beraat eden sanklarn, dosya kapsamndaki maddi deliller itibaryla bu vahi eylemi gerçekletirdiklerine inandmzdan dolay istinaf bavurusunda bulunduk. Bu barbarca olayn özellikle azmettiricilerinin cezalandrlmas için mücadelemiz aynen devam edecektir. dedi.

- Karar

Davann görüldüü Ankara 2. Ar Ceza Mahkemesi, 24 Nisan 2017deki karar durumasnda, sanklardan 16snn canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ile devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçlarndan 5er kez arlatrlm müebbet, ikisinin arlatrlm müebbet hapis cezasna, suça sürüklenen çocuklar A.S, A.K, F.G, M., M.D. ve Y.Onun da yine ayn suçlardan 110ar yl hapis cezasna çarptrlmasna ve 14 sann beraatine karar vermiti.

Hakknda yakalama karar bulunan firari sanklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve sa Özelin dosyalar da ayrlmt.

Ana Sayfaya Git