Tunceli’de bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 oldu

Tunceli'de 2 gündür devam eden operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4'e yükselirken, son bir haftada 10 terörist ölü olarak ele geçirilmiş oldu.

Haberler 30.08.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir hafta önce Tuncelide l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüüne bal Özel Harekat Timleri, nsansz Hava Araçlarnn desteiyle krsalda operasyon balatlmt. Merkez, Ovack ve Nazmiye krsallarnda balatlan operasyonda son bir hafta içerisinde 10 terörist ölü ele geçirildi. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamnda Nazmiye krsalnda 23 Austosta 3, 25 Austosta merkez krsalnda 1, 27 Austosta Ovack krsalnda 2, 28 ve 29 Austosta ise merkez krsalnda 4 terörist etkisiz hale getirilmi oldu.

2 günde 4 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli Valilii merkez karsalnda dünden itibaren devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist saysnn 4 olduunu bildirdi. Valilik açklamasnda, Merkez krsalnda Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerimizce gerçekletirilen operasyon kapsamnda tespit edilen 3 teröristin SHA ile etkisiz hale getirildii dün bildirilmiti. Bölgede devam eden operasyonda, bu sabah da 1 terörist daha olmak üzere toplamda 4 terörist etkisiz hale getirilmitir denildi.

Bölgede operasyonun devam ettii aktarlan açklamada terörist unsurlarn bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik çalmalarn azim ve kararllkla sürdürüldüü belirtildi.

3 terörist ise Tunceliden itibaren takip edilip Malatyada yakaland

Öte yandan, 24 Austosta terör örgütü TKP/MLli teröristlerin bulunduu araç Tunceli güvenlik güçleri tarafndan tespit edilmiti. Tespit edilen ve kaçmaya çalan teröristlerin bulunduu araç nsansz Hava Arac ile 220 kilometre boyunca saniye saniye takip edilerek, Malatyada düzenlenen operasyonla ele geçirilmiti. Araçta bulunan 3 terörist ile onlara yardm eden 1 üpheli yakalanmt.

Ana Sayfaya Git