Tunceli'de turist hareketliliği

TUNCELİ'de, güvenlik güçlerince son yıllarda düzenlenen kapsamlı operasyonlarla oluşan huzur ve güven ortamıyla turizm hareketliliği de başladı. Otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı kente gelenler, tarihi ve turistik yerleri geziyor.

Haberler 30.04.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun yllar terör olaylaryla anlan Tunceli, son zamanlarda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar ile kültürel ve sosyal etkinliklere turizm merkezi haline geldi. Kentte salanan huzur ve güven ortam turistlerin gezi düzenlemelerini salad. Tunceli ve ilçelerindeki doa harikas yerleri görmek için kentte her gün 5 tur otobüsü geliyor. Kent merkezi ilçelerdeki otellerin doluluk oran yüzde yüze ularken, konaklamak için yer bulamayan turistler ise geceyi Elaz ya da Erzincanda geçirip, sabah geziye devam ediyor. Uzun yllarca terör olaylar nedeniyle kent merkezi, Pertek, Pülümür, Hozat, çemigezek ve Ovack ilçelerindeki tarihi yerler ziyaret edemeyenler, bugün salanan huzur ve güven ortamyla rahatlkla gezebiliyor.

TURST HAREKETLL

zmirden Tunceliye 30 kiilik yerli turist kafilesi ile birlikte gelen turizm acentesi sahibi Resmiye Dinlemez, Tuncelinin muhteem doal güzelliine ve Rabat Vadisine hayran kaldklarn söyledi. Türkiyenin birçok yerine tur etkinlii yaptklarn anlatan Dinlemez, son 2 yldr Tunceli için youn bir talebin yaandn aktard. Dinlemez, Tunceliye getirdikleri turistlerin tümünün akademisyen olduunu ifade ederek, Tuncelinin kültürü ve inançlaryla yeni tanan arkadalarmz çok etkileniyorlar iyi insanlarn tanynca yllardr neden gelmediklerine üzülmeye baladlar dedi.

Turist kafilesindeki akademisyen Metin Eeli ise ilk kez bu kadar dalk ve sarp bir araziyle karlatn, gördüü manzaray büyüleyici bir güzellikte olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git