Tünel mi kazılmışı?

Emniyet'in ek binasında şiddetli patlama meydana geldi. Bir sivil personel şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın polis panzerinin tamiri sırasında olduğu bildirilirken, patlamanın kazılan bir tünel içerisine yerleştirilen bomba olduğu iddia edildi.

Haberler 12.04.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar lçesi Emek Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüü Ek Binasnda iddetli bir patlama meydana geldi. Yerlekenin içinde bulunan atölyede polis panzerinin tamiri srasnda meydana geldii belirtilen patlamada sivil personel Yunus Elaltunterin yaamn yitirerek ehit oldu, 1i ar 60a yakn yaral hastaneye kaldrld. Patlamann iddetiyle çevrede bulunan birçok ev ve iyeri hasar görürken hafif yaralanan kiiler de ayakta tedavi gördü. Yetkililer, gündeme getirilen tünel kazlp içine bomba yerletirilerek patlatld iddias dahil, bütün iddialarn incelendiini söyledi.

EK BNADA PATLAMA

Merkez Balar lçesi Emek Caddesinde bulunan, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünün Emniyet Ek Binasnda, saat 10.47de patlama meydana geldi. Patlamann iddetiyle Emniyet Müdürlüü binasnn yan sra bölgedeki çok sayda binada ve park halindeki araçlarda hasar meydana geldi. Patlamann sesi, kentin her tarafndan duyulurken, gökyüzüne yükselen duman kentin genelinden görüldü. Bölgeye çok sayda ambulans ve itfaiyenin arama- kurtarma ekibi sevk edilirken, patlamann Emniyet Ek Binas yerlekesinin içerisindeki atölyede panzer tamiri srasnda meydana geldii, nedeninin aratrld belirtildi.

BÜYÜK çUKUR OLUTU

Patlamann meydana geldii yerde büyük bir çukur olutu. Patlamann iddeti ile çöken atölyenin içerisinde bulunan oksijen tüplerinin de patlam olabilecei, bu nedenle etkisinin artt üzerinde duruldu.

Patlamayla atölyede oluan enkazn altnda 1 kii kalrken, 1i ar 60a yakn kii de yaraland. Yarallardan 4ü hemen ambulanslarla hastaneye götürülürken, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altndan çkard yaral da hastaneye kaldrld. Tedavileri devam eden yarallardan sivil personel Yunus Elaltunterin doktorlarn tüm çabasna karn yaamn yitirerek ehit oldu. Dier yaraldan 1inin hayati tehlikesinin devam ettii belirtildi.

PATLAMANIN OLDUU BÖLGE

Patlamann olduu bölgeye giden salk ve UMKE ekiplerinin de hasar gören evlerde ve binalarda inceleme yapt ve hasarl bina ve evlerde yaral olup olmadn bakt belirtildi. Patlamadan sonra çok sayda kii patlama noktasna akn ederken, polislerin herkesi sigaralarn yakmamalarn ve atele bölgeye yaklamamalar konusunda uyard gözlendi. Yine patlama noktasna giden baz kadnlar ayn yerlekede bulunan Terörle Mücadele ubesinin daha önceden gözaltna ald yaknlarn akbetini örenmeye çalt.

Yetkililer, ilk belirlemelere göre patlamann atölyedeki polis panzerinin tamiri srasnda olduunu, olayn terör saldrs olma ihtimalinin zayf olduunu ve kesin nedeninin aratrldn söyledi.

ERDOAN VALDEN BLG ALDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyu telefonla arayarak, Balardaki patlama hakknda bilgi ald. Cumhurbakanl kaynaklar, Cumhurbakan Erdoann Diyarbakrn merkez ilçesi Balarda çevik kuvvete ait bir mekanda sabah saatlerinde bir patlama olmasnn ardndan Vali Aksoydan olay hakknda bilgi aldn kaydetti.

VALLK: 1 SVL PERSONELMZ HAYATINI KAYBETT

çileri Bakan Süleyman Soylu, stanbul Pendikte referandum çalmas kapsamnda katld bir toplantda patlamayla ilgili de açklama yapt. lk andaki durumu açklayan Soylu: Dardan müdahale yok. Tamir srasnda araçtan kaynaklanan patlama oldu. 1 kii enkaz altnda. 1 ar yaral var, hafif yarallar da var dedi.

Diyarbakr Valilii ise yapt yazl açklamada, patlamada 1 sivil personelin yaamn yitirdiini duyurdu. Valilik açklamas öyle:

Balar lçesinde bulunan, l Emniyet Müdürlüü ek birimlerimizin yer ald alan içerisindeki Bakm- Onarm ube Müdürlüüne ait tamir atölyesinde bugün saat 10.47de panzer aracnn tamiri esnasnda sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmitir. Patlamann hemen ardndan olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmitir. Meydana gelen patlama neticesinde 1 sivil personel kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetmitir. Yarallarmzn ise tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olay ile ilgili adli ve idari soruturma hemen balatlm olup, detayl açklamalar daha sonra yaplacaktr.

PATLAMA LE LGL TÜNEL DDASI

Valilikten yaplan ilk açklamada, Panzer aracnn tamiri esnasnda sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldii denilirken sosyal medyada, patlamann emniyet yerlekesine bitiik olan henüz inaat tamamlanmam bir binann altndan tünel kazlarak yerletirilen patlaycnn infilak ettirilmesiyle meydana geldii iddialar yer ald.

Baz güvenlik uzman kiilerin sosyal medya hesaplarnda, açlan tünel ve çkarld belirtilen toprak dolu torbalarn fotoraflar yaymland. Bu hesaplardan yaplan paylamlardaki fotoraflarda, açld iddia edilen tünelin bir ucunun olduu inaatn alt katndaki odann duvarlarnda PKK ile ilgili yazlarn bulunduu ve içerisinde toprak olan torbalarn üst üste konulduu görüldü. Yine ayn hesaplardaki iddiaya göre, yaklak 15 metre uzunluunda tünel kazlm.

Yetkililer, paylalan fotoraflar ve tünel iddialar ile ilgili incelemenin sürdüünü, daha sonra gerekli açklamann yaplacan söyledi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlama bölgesinde çalmalar devam ederken, tünel kazld iddia edilen Bakm- Onarm ube Müdürlüüne ait tamir atölyesinde bakan tarafta bulunan binalarn olduu bölgeye polis sivillerin giri çkna izin vermedii görüldü.

YARALILARDAN BAZILARININ SMLER

Patlamada yaralananlarn ulalan isimleri ise öyle: Ferhat afak (19), Zeki Aydeniz(57), Kadir Gültekin(24) Ziya Sarskalolu (polis), Elif Biçimli(25), Bayram Daan, Mehmet Szgin(22), Mehmet Emrullah Kaya (polis, A Samet Güzel (36), Olcay Terim, Gökhan Duman (37) Abdurrahman Naml (38), Ferhat Özdemir (39), Hakan Urey, Ekrem Beyhan, Cemile Doru (22), Aziz Ezer (23), Abdullah Yank(24), Musa Serim (25), Erdal Bulut ( Polis-26), Kadir Byk (polis-28), Serdar çeker, Mehmet Sait çetiner (30), Miraç ayan (31), Eymen Tanin, (Bebek), Mehmet Hüseyin, Hediye Burak (43), Cevdet Yeil (20), Murat Karakoyun (38), Fatma Refeli, Mehdi Özer, Nimet Biçimli (64), Sayfa Kurt (47), Zekiye Ylmaz (67), Hayri Balta (56), Güllü Onat (41), Cemal Yalçn (62), Berivan Yakut (15)

BOMBALI ARAç SALDIRISI DÜZENLENMT

PKKllar dünkü patlamann meydana geldii Emniyet Müdürlüü Ek Binasna geçen 4 Kasmda saldr düzenlemiti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombal arac infilak ettirmeleri sonucu 2 polis ehit olmu, 7 sivil yaamn yitirmi, 100den fazla kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git