Tur firmaları kafilelerle Tunceli'ye yolcu taşıyor

Turizm sezonunda sona yaklaşılmasına rağmen çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya devam eden Tunceli, tur firmalarıyla kafileler halinde bölgeye gelen turistlerle şenleniyor

Haberler 09.09.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda yaplan yatrmlarla adndan söz ettiren ve huzurun hakim olduu Tunceli, sezonda sona yaklalmasna ramen Türkiyenin farkl noktalarndan gelen turistleri arlamaya devam ediyor.

Ulusal ve uluslararas birçok organizasyona baaryla ev sahiplii yapan doa harikas kent, su ve doa sporlarnda maka ehir olma yolunda emin admlarla ilerliyor.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklktaki Anafatma mevkisinde Vali Tuncay Sonelin Tuncelinin Doa Sporlar Altyapsnn Güçlendirmesi Projesi kapsamnda hayata geçirdii ehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Su Sporlar Merkezi, rafting, zipline, kano ve kamp alanlaryla ksa sürede cazibe merkezine dönüerek yerli ve yabanc turistlerin urak yeri oldu.

Turizm sezonunda sona yaklalmasna ramen çok sayda ziyaretçiye ev sahiplii yapmaya devam eden Tunceli, tur firmalaryla kafileler halinde bölgeye gelen turistlerle enleniyor.

- OTELLERDE YER KALMAYINCA çADIRLARIYLA GELDLER

Kentteki otellerdeki younluk nedeniyle konaklama yeri bulamayan turistler, Munzur ve Pülümür çay kenarlarnda çadr kamp kuruyor.

Munzur Adrenalin ve Doa Sporlar Kulübü (MADOSK) Bakan ve ehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Su Sporlar Merkezi letmeci Nazm Arslan, son iki yldr Munzur çaynda raftinge ilginin katlanarak artn söyledi.

Bu yl rafting ve zipline de çok verimli bir sezon geçirdiklerini ve özellikle bölge illerinden Diyarbakr, Batman, Mardin ve Siirtten doa ve adrenalin tutkunlarnn urak yeri haline geldiini ifade eden Arslan, öyle konutu:

Turlar ilimize gelmeye devam ediyor ve gezginlerden çok güzel olumlu geri dönüler alyoruz. çinde bulunduumuz sezon içerisinde ilimiz çok fazla ziyaretçi ald ve otellerimiz yüzde yüz doluluk oranyla çalt. Oteller o potansiyeli karlayamaynca gelen turistler çadrlaryla gelmeye balad. limizde rafting ve ziplineden sonra ciddi bir kamp alan oluturulabilir. Bu da artk bir ihtiyaç haline geldi.

- BURADAK DOANIN VERD ENERJ HçBR YERDE YOK

Kentin doal güzelliklerini yerinde görmek için Diyarbakrdan Gülah Ekin ise Tunceliye ilk defa geldiini ve hayran kaldn belirtti.

Tunceliyi çok merak ettiini ve bir tur firmasyla geziye geldiini aktaran Ekin, unlar kaydetti:

Dersimin huzuru ve doas hiçbir zaman tarif edilemez. çünkü çok yere gittim ve çok yeri gezdim fakat buradaki huzur ve doann verdii enerji hiçbir yerde yok. Burada mutlu oluyorum, huzur buluyorum ve bu nedenle daima ilk geleceim noktalardan bir Dersim olacaktr. Buray çok seviyorum.

Siirtten giden Mehtap ekerci ise Tunceliyi ve özellikle kültürel yapsn doasn uzun süredir merak ettiini anlatt.

Bir tur firmasyla kente geldiini ve çok keyifle rafting ve zipline yaptn dile getiren ekerci, çok güzel ve zevkli bir gezi geçiriyoruz ve tekrar gelmeyi düünüyorum. Turizm açsndan geliime açk bir yer. Munzur çay çok güzel ve ayr bir büyüsü var ve rafting ayr bir güzel. Herkesi Tunceliyi gelip görmeye davet ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git