Turist ağırlama

MARDİN'e uzun yıllar aradan sonra yurt dışından il turist kafilesi geldi. Fransa'dan İstanbul aktarmalı THY uçağı ile gelen 48 turist havalimanında, çiçeklerle, davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek karşılandı.

Haberler 13.04.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine aday olan Mardinde 2 yldr terör ve iddet olaylar nedeniyle aksayan turizm, huzur ve güvenin salanmasnn ardndan, yeniden canlanmaya balad. Yerli ve yabanc turistlerden oluan 48 kiilik kafile, dün akam saatlerinde Mardine geldi. Kentteki sivil toplum kurulularnn üyeleri Mardinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluu temsilcilerinin ortak organizasyonu kapsamnda turistler, davul zurna eliinde çekilen halaylar ve sevgi gösterisiyle karland.

DAVUL ZURNALI KARILAMA

Sezonun yurtdndan ilk turist kafilesi, Mardin Havalimanna indi. Fransann bakenti Paristenstanbul aktarmal THY uçayla Mardine gelen 48 kiiden oluan turist kafilesine, badem ekeri ikram edildi. Havaliman çknda da davul-zurna eliinde karlanan turistler önce büyük aknlk yaarken, daha sonra kendileri de müziin ritmine uyup halay ve zlgt çekti. Bir saat süren karlama töreninin ardndan, turistler bir hafta tatil yapacaklar otele geçti.

Fransadan Mardini görmeye gelen kafilenin içinde yeralan Paris Hanmeli Dernei Bakan Pembe Hekimolu, karlamadan çok etkilendiklerini belirterek, nanlmaz heyecanlym, yllardr hayal bile edemediim Mardine geldim. Bu ilk olmayacak tabi. Bundan sonra da tekrar tekrar Mardini ziyaret etmek istiyoruz. u yaattnz var ya inanlmazd. Emin olun bunun sesi Paristen de duyulacaktr. Bizim için büyük bir sürpriz oldu. çok ardk. Mardinde herkes çok scakkanl insanlar. Bu scaklklarn bize imdiden gösterdiiniz için çok teekkür ediyoruz dedi.

Karlamada yeralan Mardin Toplumsal Dayanma Federasyonu Bakan brahim Aydn, Bugün yurtdndan gelen ilk turist kafilemizi davul zurna ile karlyoruz. Bu da bölge insan olarak bizi epey sevindirdi. Gördünüz gerçekten bu karlamada yaananlar bizi de duygulandrd. Biz bouna dememiiz Mardin dinlerin ve dillerin ehridir diye. Bu güzel bir örnek. Bugün STKlar olarak onlar karlamaya geldik. çok mutluyuz gerçekten, tekrar Mardine hogeldiler, eref verdiler. u anda mutluluumuzu ifade edemeyiz. Herkesin Mardinde bir evi, bir kaps var. Kalbimiz, gönlümüz her zaman gelen turistlere açktr diye konutu.

Karlamadan sonra turistler otellerine geçmek üzere otobüslere bindi.

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei (MARTOD) Bakan Özgür Azad Güngör, bu yl bir milyon misafiri Mardinde arlamak istediklerini söyledi. Mardinin artk terörle deil, turizmle gündeme gelmesini istediklerini ifade eden Güngör, Mardinde özellikle Kobani bahaneli eylemler ile çukur olaylarnn ardndan turizm ciddi zararlar görmütü. çok ükür, bu olaylardan sonra toparlandk. Öncü gruplar, Mardinde herhangi bir eyin olmadn görünce referandumun ardndan doluluk oranmz yükselmeye balad. Son aldmz resmi verilere göre, Mardinde rekor üstüne rekor krlyor. Mardinin huzurlu bir ehir olduunu anlatmak ve terör algsn krmak için önemli organizasyonlar yapld. Mardinde kapanan otellerden yeni açlan oteller sürecine girmi olup daha önce 12 tane otelimiz kapanmt. Ama u anda kapanan otellerin yannda yeni açlan oteller oldu. u anda Midyatta ve Nusaybinde bir otel Mardin merkezde ise 2 otelimize açld diye konutu.

Ana Sayfaya Git