Turist akını

Kentte haziran ayına kadar tüm oteller yüzde 100’lük doluluk oranını yakaladı. Mardin’e gelen günübirlik ziyaretçiler de kentte uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Haberler 15.04.2019 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin hafta sonunda turist aknna urad. Oteller haziran ayna kadar yüzde 100 doluluk orann yakalad.

Binlerce yllk ta konaklar, el ilemesi tarihi kubbeleri, ezan ve çan sesinin birbirine kartn tarihi kentte turizm patlamas yaanyor. Havalarn snmasn frsat bilen turistler, kente akn etti. Tarihi Mardinde sokaklarda adm atacak yer kalmazken, araçlar yüzlerce metrelik kuyruk oluturdu. Tarihi Mardinde esnaf yaanan younlukta turistleri kap önünde halay çekerek karlad.

Hedef 5 milyon turist

Mardin Valisi Mustafa Yaman, ehre yatrmclar için acil çar yaparak turistlere turizm taleplerinin karlanmas için tüm desteklerin verileceini söyledi. Mardinin nisan, mays aylarnda uçurtma, gençlik ve birçok sanatsal etkinlikle zirve yapacan kaydeden Vali Yaman konaklama için araclar kullanlarak yer bulunmak istendiini ifade etti. Vali Yaman, Biz sevinçliyiz, çünkü geçen seneki hedeflerimizin üzerinde misafir alamtk, bu seneki hedefimiz de 5 milyon üzerinde dedik. Herhalde olacak, gördünüz yani bugün çarda, bir caddede ine atsanz yere dümüyor. Ayrca otellerimizde yerde yok. Özellikle nisan ayndaki baz kurumlarn kurumsal toplantlarnn veya eitimlerini burada yaplacandan yer kalmad. Bize çok fazla yer talebinde bulunanlar var, biz de onlar artk çevre illere gönderiyoruz. ehirde artk pansiyon, butik otel, konak restorasyonlar ve bunlar yatl hale getirme çalmalar halen devam ediyor, yeni yeni açlan yerler var, güzel yerlerde var. Bizim 6 bin 500 yatamz var diyorduk, inallah bu sene bu say artacak. Bizim bu seneki hedefi 700-750 bin civarnda yatl misafir arlayacaz öyle görüyoruz 5 milyonun üzerinde de günü birlik turist arlayacaz dedi.

Uçan balon ve festivaller Mardini coturacak

Mardinin yükseldiini ve balon turizminde geçen hafta test uçular yaptklarn aktaran Vali Yaman, Önümüzdeki hafta eer hava artlar uygun olursa ticari uçular balayacak. Bundan sonra saysaldan ziyade nitelik artrmada önemli bir faktör olacak altyaps hazrland izinlerimi de verdik. Önümüzdeki haftadan itibaren uçurtma festivalimiz, gençlik festivalleri var bu ekilde devam edecek inallah. Mardin bütün bahar dolu dolu yaayabilecek bir destinasyon olarak herkesin gönlünde taht kuracak. Tabi Göbekli Tepe ile ilgili biliyorsunuz, bu sene Göbekli Tepe yl Cumhurbakanmz açklad orada da ciddi sayda misafir bekliyoruz. çünkü o destinasyon içerisinde Mardin ve çevresi de var. Artk bundan sonra i Mardinli yatrmclara düüyor ya da Mardine yatrm yapmak isteyen dardan gelecek yatrmclara i düüyor. Biraz daha hizmet sektörüne özellikle yatl hizmet sektörüne turizme yönelik hizmet sektörüne yatrm yapmalar gerekiyor. Bunun için de elimizden gelen destei vereceimizi söylüyoruz, zaten arsa konusunda ve dier konularda yardmc oluyoruz. Sizlerin de araclyla biz tekrar Mardine hem misafir çaryoruz hem de yatrmc çaryoruz diye konutu.

Sabun, kolonya, yöresel kahveler turistlerin gözdesi

Mardinde sabun ve kolonya ile yerli ve milli ürünleri sata sunan ehmus Aselciolu, bölgede salanan huzur ile kendilerinin üretimi artrdklarn, sabunda dünya 3.lüü derecesi aldklarn söyledi. Devletin Mardini çok güzel tanttn kaydeden Aselciolu, Binlerce kez ükür, insanlara faydal olmak çok güzel. Sabunda dünya 3.lüünü aldk, turizm çok iyi. Allah raz olsun devletimiz Mardini çok güzel tanyor eklinde konutu.

Yatrmclar biraz daha cesur olmal

Turizm Acentesi sahibi smail Sincar, i yetitiremez duruma geldiklerini söyledi. Sincar, öyle devam etti:

çok ükür turizm ile ilgili ilgilenen tüm esnafmz çok iyi çalyor. Turizm acentesi olarak i yetitiremiyoruz, bu durum çok sevindirici. Yatrmclarn biraz daha cesur davranmasn Mardine yatrm yapmasn istiyoruz. Misafirlerimizi Diyarbakrda konaklatmak zorunda kalyoruz. Düne kadar Nusaybinin ismini duyan tedirgin oluyordu, u an Kzltepe, Nusaybinde dolu çevre illerde konaklamalarn salyoruz. Uçu firmalarnn uçu seferlerini arttrmalarn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git