Turist akını

Diyarbakır’da bir turizm şirketi ile Alman turizm şirketlerinin düzenlediği organizasyonda Güney Almanya ve Avusturyalı turistler, Diyarbakır’a gelerek tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Haberler 22.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salanan huzur ortam ile yerli ve yabanc turistlerin ortak buluma noktas haline gelen Diyarbakr, tur operatörlerinin de gözdesi haline geldi. Bu kapsamda Diyarbakrdaki turizm irketi ile Alman turizm irketlerinin ortaklaa düzenledii turlara katlan turistler tarihi çkale, Ulu Cami, Zerzevan Kalesi, On Gözlü köprü, han ve kiliseleri gezdir. Kentin tarihi ve kültürel yapsna hayran kalan turistler, bol bol fotoraf çekindi.

Diyarbakrdaki turizm irketi organizatörü Hakan Beksari, son yllarn en hareketli dönemlerinden birini yaadklarn söyledi. Beksari, Hem yerli hem yabanc turistlerin ciddi bir ilgisi var. lginin bu ekilde olmas sevindirici bir durum. Acentelerimiz Almanyadaki Paskalya tatilinin balamasyla 2019 turlarna baladlar. lk kafile olarak 120 kiilik Almanya ve Avusturyal grubumuzu ilimizde arlamaktayz. Bu grubumuzun hemen ardndan 50erli guruplar halinde 6 grubumuzu daha arlayacaz dedi.

Ön yarglarmz ykld

Almanya tur operatörü organizatörlerinden Emel Ak, Bengü Kayahan ve Seval Cokun ilk kez Diyarbakra tur düzenlediklerini söyledi. Organizatörler, Diyarbakra daha önce ön yarglardan dolay bir türlü tur düzenleyemedik. 2018 ylnda bizler Diyarbakra gelerek öncelikle medyadan dolay kafamzda oluan ön yarglardan kurtulduk. çünkü medyadan bölgeyi çatmalarn yaand ve yoksulluk içerisinde olduunu duyuyorduk. Bu yl ilk defa Diyarbakr turu düzenledik ve turumuzda umduumuzdan daha fazlasn bulduk. Bu turumuzun ardnda yeni turlarmz bulunmakta. Tarihi yemekleri ve scak kanll ile Diyarbakrn daha iyi pazarlanmas gerekiyor. Daha iyi tantlmal özellikle bu konuda rehberlerin çok bilgili olmas gerekmektedir diye konutu.

Güney Almanya ve Avusturyadan Diyarbakra geldiklerini belirten turistler ise Diyarbakrn tarihi dokusunu çok beendiklerini Gideceimiz her yerde bu güzelliklerden söz edeceiz. Diyarbakr kültürü ve tarihi ile muhteem bir ehir. nsanlar çok scakkanl. Buray geldiimiz için çok mutluyuz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git