Turist akını

Mardin’in Midyat ilçesinde başlayan dizi çekimlerinin ardından kente gelen ziyaretçi sayısında artış yaşandı.

Haberler 25.08.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi yaplar ile ziyaretçi aknna urayan Midyat ilçesinde korona virüs nedeniyle dizi çekimlerine ara verilmiti. Korona virüs ile mücadelede yeni normalleme sürecine geçilmesiyle birçok kstlamalar kalkt. Virüs bulama riskini en aza indirmeyi amaçlayan dizi çekim seti ekipleri de korona virüs tedbirlerini sk bir ekilde uygulayarak çekimlerine balad. Midyat ilçesinde de geçtiimiz haftalarda dizi çekimleri yeniden start ald. Bunu duyan ziyaretçiler kente akn etti. Uzun süredir sessizliini koruyan Midyatta ziyaretçi says, korona virüs sürecindeki durumundan bu yana art gösterdi. Tedbirlerin alnd Midyat Konuk Evinde ise ziyaretçi saysnn artt görüldü.

TARBZONDAN MDYATA GELD

Trabzondan Midyat gezmeye geldiini belirten Ümit Yiit, kente hayran kaldn ve dizi çekimleriyle beraber Midyat merak ettiini söyledi. Yiit, Midyat halkna misafirperverliklerinden dolay teekkür ederiz. Midyat hep merak etmiizdir. Diyarbakr bizi hayrete düürdüü gibi Midyat bizleri daha hayrete düürdü. Genel kültürde buralarn tam içerii anlatlmyor, gelip görmek lazmm. çok eski yllardan beri birden fazla medeniyetin bir arada olduu dost ve karde olarak bir arada gördüm. Dizi çekimlerinin Midyata çok faydas var, yerli ve yabanc turistler dizilerden buralar görüyor ve merak edip ziyaret ediyorlardr. Midyatta gerçekten de güzel bir misafirperverlik gördük, tüm Midyat halkna tekrardan teekkür eder, memnuniyet duyduumuzu söylemek isterim dedi.

DZ çEKMLER LERMZ AçTI

Dizi çekimlerinin ilerini açtn aktaran reyhani oyuncusu brahim Alan ise ziyaretçi saysnn art gösterdiini belirterek, Midyatn tarihi mekanlar korona virüs nedeniyle yaklak 4 ay boyunca sessiz kald. Saln düünen vatandalar evlerden çkmad. Geçen sene Midyata yaklak olarak 3 milyon turist gelmekteydi. Pandemiden dolay turist says azald. Ama Midyatta çekilen diziler sayesinde turist saymz git gide yükseldi ve bu durum iimizi ciddi bir ekilde etkiledi. çünkü, turist says ne kadar fazla olursa bizler de o kadar çalyorduk, reyhani oynuyorduk. Turist saysn azalmasyla oyunlar durdu, her ey kstland, bizler de bu durumdan çok ciddi bir ekilde etkilendik. Turistlerin buraya dizi çekimlerinden dolay baya ilgisi artt için merak edip buraya ziyaret etmeye geliyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git