Turist niye gelsin?

Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak mekanları arasında yer alan Hz. Süleyman Cami ve çevresindeki ilgisizlik kentin şanına gölge düşürüyor. Cami önündeki süs havuzu çalıştırılmazken, alan çöpten geçilmiyor. Vatandaş ise duruma tepki gösterdi.

Haberler 28.05.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Sur ilçesinde 2017 ylnda çevre ve ehircilik Bakanlnca Hz. Süleyman Camisinin çevresindeki 115 dönümlük alanda yaplan rekreasyon çalmas kentin her kemsinden büyük taktir ve beeni toplamt. Kentin turizmine pozitif etki yapan bu çalma sonras özellikle yerli turist saysnda gözle görünür bir art meydana gelmi ve kentin tantlmasnda büyük aama kaydedilmiti.

HAVUZ çALIMIYOR, çN çÖP çNDE

Her gün binlerce yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii çkale bölgesindeki bu park ne yazk ki yetkililerin ilgisizliiyle kar karya. Ramazan ay münasebetiyle 27 ehit sahabenin olduu camiyi ziyaret ettikten sonra parkta dinlenen çok sayda vatanda havuzu bo ve içini de çöple görünce ok yayor. Turistlerin bol bol hatra fotoraf çektirdikleri rekreasyon alanna cazibe katan süs havuzunun çaltrlmamasna ise bir anlam verilemedi.

VATANDALAR, YETKLLER GÖREVN YAPSIN

Havuzun bo olmas ile birlikte çöple dolmas ve alann bakmsz hali vatandalarn tepkisini çekerken, yetkilileri göreve çard.

Mahsun Ay adl vatanda, her gün binlerce turistin ziyaret ettii bölgedeki havuzun çöp içinde olmasnn üzücü olduunu söyledi.

Bunun Diyarbakra yakmadn ifade eden Ay, Asla ehrimize yakmayan durumlar bunlar. Diyarbakrmza yakan görüntüler deil bunlar. Devletimizin yapm olduu bu çalmadan sonra Diyarbakrmza kazandrlan bu yerleri böyle tahrip etmek, gerçekten bizi üzen bir durum. Umarz bir daha böyle eyler yaanmaz dedi.

Salih Esenku, ise Ne olursa olsun burayla mutlaka ilgilenilmesi gerekiyor. çünkü buralarda turistler var. Bakm olursa turist daha fazla gelir eklinde konutu.

layda Denizhan da Diyarbakrn tarihi yerlerinin temiz olmas gerektiini belirerek, yetkililerin bir an önce görevlerini yapmalar gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git