Turist sayısı 5 milyon hedefinde

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Akyıl, yeni yılda tarihi Suriçi’nin tamamıyla açılması durumunda bölge turizminde hedeflenen 3 Milyon turist sayısını 5 milyona çıkarabileceklerini söyledi.

Haberler 31.12.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu ve Sivil Toplum Kurulularnn kentin tantmna arlk vermesiyle birlikte turizmde olumlu gelimelerin yaandn aktaran TÜRSAB Güneydou Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Bakan Mehmet Akyl, geçmi dönemlerde Diyarbakrdan, Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Bingöle yaplan günü birlik turlarn da tersine dönmeye baladn anlatt.

5 MLYON TURST HEDEF

Akyl, geçmi yllarda Diyarbakrdan, Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Bingöle ciddi anlamda günü birlik turlarn bulunduunu belirterek, Maalesef o zaman bu saydm illerin Diyarbakra turlar yoktu. Son dönemlerde Diyarbakrn yeterli açdan tantlmas ve bölge insanlarn talepleri dorultusunda Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Bingölden Diyarbakra günübirlik turlar yaplmaya baland. Gerek Zerzevan Kalesi, gerek Eildeki peygamberler türbesi, Erganide tarihi Hilar maaralar, çay önünü ve tarihi Sur içi bölgelerimize düzenlenen günü birlik turlar 2020 ylnda en az bir gün konaklamal olarak yapmay hedefliyoruz. Bu konuda ciddi çalmalarmz var. Acente ve iletme sahipleri ile görüerek, günübirlik turlarn yetmediini, gece konaklama olmas gerektiini söylüyoruz. 2020 ylnda inallah bunu gerçekletireceiz dedi.

Diyarbakrn, güven ve huzur açsndan Türkiyedeki dier illerle ayn seviyede olduunu belirten Akyl , Diyarbakrn kültürel, inançsal ve gastronomi açsndan çok zengin olduunu kaydetti. Akyl, Diyarbakr, ziyaret edildiinde her ey ayn anda yaayabilen bir ehir. Bu özelliimizle 2020 ylnda turlarmzda bir patlama bekliyoruz. Hedefimiz olan 3 milyon turist saymz Suriçinin tamamlanmasyla birlikte 5 milyona çkaracamza inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git