Turisten para istemeyin!

Midyat Kaymakamlığı'ndan turistlerden para isteyen çocuklara yönelik çalışma.

Haberler 26.03.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat Kaymakamlnca turizm sezonunun balamasyla birlikte ilçedeki tarihi mekanlarda yerli- yabanc turistlerden para isteyen çocuklara yönelik çalma yapld. Midyat Kaymakam Tekin, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarn görmek için gelen turistlerden para isteyen çocuklara yönelik çalma balattklarn belirterek, onlar sokaklardan alp, futbol takm kuracaklarn ve yüzme kursuna göndereceklerini söyledi.

KAYMAKAM çALIMA BALATTI

Iklar Mahallesinde hizmete açlan kafeyi ziyaret eden Tekin, çkta çocuklarla sohbet etti. Kaymakam Tekin, çocuklarn ilçeye gelen turistleri rahatsz ettii yönünde ikayetler aldklarn dile getirerek, unlar söyledi:

Olay tam olarak anlamyorlar, netice itibaryla bunlar çocuk. Ailelere bu konuda ciddi görev düüyor. Ekonomik destee ihtiyac olan ailelere Kaymakamlk olarak zaten biz destek veriyoruz ve vermeye de devam vereceiz; ama bu ekilde çocuklarn bu yaklamn göz ard etmemiz mümkün deil. Midyatmz hakikaten özel bir yer, bir turizm ehridir. Turizm ehrine yakmayan yaklamlar da bizim göz ard etmemiz mümkün deil. stismar edilen çocuklarmz sokaktan alp, onlarn vakit geçirecei ve eitim alaca etkinlikler düzenleyeceiz.

Ana Sayfaya Git