Turistleri davul zurna ile karşıladılar

PKK'ya yönelik başarılı operasyonların ardından sağlanan huzur sayesinde İstanbul'dan Mardin'in Nusaybin ilçesine turist kafilesi geldi.

Haberler 02.04.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK mensuplarna yönelik baarl operasyonlarn ardndan huzurun hakim olduu Mardinin Nusaybin ilçesinde turizmde de canlanma yaanyor.

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odas (ESO) Bakan Ömer Özel ve turizmcilerin çalmalaryla ilçeye turlarn gelmesi salanyor.

Tur irketleriyle yaplan görümeler sonras stanbuldan gelen 45 kiilik turist kafilesi, ilçe merkezinde ESO Bakan Özel ve esnaf tarafndan davul zurnayla karland.

DAVUL-ZURNA LE KARILANDI

Özel, geçen hafta çanakkaleden ilk turist kafilesinin ilçeye geldiini anmsatarak, Bizi krmadan stanbuldan gelen misafirlerimize çok teekkür ediyoruz. u anda mutluluumuzu ifade edemeyiz. Herkesin Nusaybinde bir evi, bir kaps var. Kalbimiz, gönlümüz her zaman gelen turistlere açktr. dedi.

Turist kafilesi içerisinde yer alan Özcan Benatmaca da davul zurnayla yaplan karlamadan dolay ilk etapta ksa bir aknlk yaadklarn kaydetti.

Benatmaca, Sa olsun burann yetkilileri bizleri davet ettiler. stanbuldan gelen ilk turuz. Douda baz eylerin bittiini, yeni bir çr açldn hissediyoruz. Bundan sonra hep beraber kalknrz inallah. diye konutu.

Daha sonra turistler ilçeyi gezdi.

Ana Sayfaya Git