Turizm canlandı

Diyarbakır’da turizm sektöründe yaklaşık 2 yıl süren durgunluğun ardından hareketlilik arttı ve otellerin doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Turistlerin kente ilgisi hem turizm sektörünün yüzünü güldürdü hem de beklentileri arttırdı.

Haberler 19.04.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda turizm sektöründe gözle görülür bir canlanma yaanmaya baland. Özellikle Surda yaanan olaylarn ardndan yaklak 2 yl süren durgunluun ardndan huzur ve güven ortamnn tekrar tesis edilmesiyle birlikte kente turist akn yaand. Nisan aynda kentteki oteller dolup tat. Yaanan hareketliliin Ramazan ay boyunca da devam edeceini umduklarn belirten turizmciler, hedeflerinin eylül ayna kadar yakalan ivmenin devam etmesi olduunu belirtti.

Otelciler nisan ayn mutlu geçiriyor

Turizm sektörü olarak çok kötü günler yaadklarn belirten Otelciler Dernei Bakan Havva Doan, Turizm sektörünün maalesef dibe vurduu günler oldu. Bir ülkenin veya ehrin ekonomik gelirini belirleyen sektör turizmdir. çünkü kendi içimizde ne ürettiimizi tüketebiliriz nede döner sermayeyi çevirebiliriz. Ancak dardan gelenlerle bunu çevirebiliriz. Bir zincirdir. Bir ülkeye veya ehre dardan ne kadar insan gelirse o kadar zincirleme bütün sektörler kazanç salyor. 2017 Eylül ay ile birlikte güzel bir hareketlilik söz konusu. 2018in ilkbahar ve sonbahar turlar beklentilerimiz arasndayd. çünkü yapm olduumuz çalmalar, doru tantmlarla bu beklentimiz gerçekten iyi gidiyor. Özellikle Nisan aynda çok güzel turlar geldi. Tüm otelci arkadalar nisan ayn mutlu geçiriyor. çünkü gerçekten yüzde yüzün üstünde bir doluluk oran söz konusu. Ramazan ayna böyle gideceini de görüyoruz. Eylül aynda sonbahar turlarn da ayn ekilde güzel geçirmeyi diliyoruz. Beklentimiz bu yönde dedi.

Ciddi bir talep var buna patlama da diyebiliriz

Bu yl turizmden çok ey beklediklerini söyleyen Diyarbakr Turizm ve Tantma Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Edip Paçal, Rezervasyonlar da zaten o güzellikleri gösteriyor. Geçen ylki sloganmz imdi Diyarbakra gitme zaman demitik. Bunun gerçekletiini görüyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor, çok memnunuz. imdilik rezervasyonlara ve gelen taleplere göre baktmzda bu yl güzel bir turizm dönemi geçireceimizi görüyoruz. Birkaç yllk olumsuz dönemden sonra ciddi bir talep olduunu görüyoruz. Buna patlamada diyebiliriz. çok ciddi bir talep var. Bu otellerin doluluundan zaten çevrede gördüümüz turistlerin ilgisinden görünüyor. Bu hepimizi mutlu ediyor. Herkesi Diyarbakra bekliyoruz diye konutu.

çok güzel bir turist akn var

Bu yl turizmden beklentilerinin üstünde bir taleple karlatklarn ifade eden Diyarbakr Turizm Platformu Dernek Bakan Mustafa Tanrkulu ise unlar söyledi:

Beklentimizin üstünde bir hareketlilik var. Turist says fazla. Biz bekliyorduk ama bu kadarn beklemiyorduk. çok güzel turist akn var ve daha fazla olmasn bekliyoruz. Gittikçe daha iyi olacak. Sürekli bu yönde çalmalar yaplyor. Müthi bir ilgi var daha da iyi olacana inanyoruz.

Ana Sayfaya Git