Turizm geliri uğruna ahlaksızlığın yaygınlaşmasına izin verilmemeli

Bu yıl Diyarbakır'da birincisi düzenlenen Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır'ın dünyaya tanıtılması noktasında yapılan çalışmaları önemsediklerini belirtti.

Haberler 28.03.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

16 ülke ve 30 ehirden Gastronomi ve Turizm alanlarnda i yapan birçok kiinin katld fuar ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, Yeniehir lçe Bakan Muzaffer Beber, Sur lçe Bakan Ercan enol ve beraberindeki heyet, fuarda kurulan stantlar ziyaret ederek sektör temsilcilerinin skntlarn dinledi.

24 Martta açl yaplan ve bugün son bulacak olan Birinci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarnda sektör temsilcileriyle bir araya gelen Dinç, kurulan stantlar tek tek gezerek sektör temsilcileriyle piyasaya dair fikir alveriinde bulundu.

DYARBAKIR GEçMTEN GÜNÜMÜZE çOK SAYIDA MEDENYETE EV SAHPL YAPMITIR

Gerçekletirdii ziyaret sonrasnda basna açklamalarda bulunan Dinç, Diyarbakrn dünyaya tantlmas noktasnda yaplan çalmalar önemsiyoruz. Diyarbakrn yüzyllardr derin bir kültürü vardr. Bu kültürün nesilden nesile aktarm ve küresel anlamda da tantlmas gerekir. Geçmiten günümüze çok sayda medeniyete ev sahiplii yapm olan Diyarbakrn, gastronomi ve turizm alannda tannmasyla birlikte kente farkl ehirlerden ve ülkelerden turistler gelecektir. Bu durumda halkmz ekonomik olarak kalknacaktr. dedi.

TOPLUMUN AHLAKININ KORUNMASI çN GEREKL TEDBRLER ALINMALI

Turizmin ekonomiye katk salayan bir sektör olmasnn yannda ayn zamanda tüm insanlarn arasndaki dostluun gelimesine, insanlarn tanmasna ve insanlk mirasnn paylalmasna vesile olmasn saladna dikkati çeken Dinç, u ifadeleri kulland:

Bu amaçla; kongre ve fuar turizmi yaygnlatrlmal, bu sahada faaliyet gösteren irketler ve seyahat acenteleriyle i birliine gidilerek kendilerine gereken destek verilmeli. Turizm geliri uruna ahlakszln yaygnlamasna izin verilmemeli. Toplumun ahlaknn korunmas için gerekli tedbirler alnmal. Daha çok inanç turizmine yatrm yaplmaldr.

Dünyann ve Türkiyenin birçok farkl kentinden Diyarbakrdaki Gastronomi Fuarna katlmn gerçekletiini, bunun da Diyarbakrn tantlmasna katkda bulunduunu belirten Dinç, Son yllarda burada yaplan farkl fuarlar da ziyaret edip esnafla tek tek görütük. Elhamdülillah dardan buraya gelip fuara katlan esnafn Diyarbakrmzdan memnun kaldn gördük. Bu da bizi memnun etti. Temennimiz Diyarbakrn tantlmas noktasnda bu tür çalmalarn devam etmesidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git