Turizm Haftası

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin'e huzur gelmesiyle turist sayısının ciddi anlamda arttığını belirterek, artışın süreceğini düşündüklerini söyledi.

Haberler 19.04.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

41. Turizm Haftas Etkinlikleri kapsamnda kortej yürüyüü ile balayan etkinlik, Cumhuriyet Meydannda yöresel halk oyunlar ile devam etti. Meydanda açlan stantlarda, sivil toplum kurulularnca hazrlanan el emei, göz nuru ürünler sata sunuldu.

Mardin Sosyal Bilimler Lisesi Kapal Spor Salonunda da Türkiye Liseler Aras Yemek Yarmas düzenlendi.

Mardin Büyükehir Belediyesinin envanterinde olan bir binann Mardin mutfann kurumsallatrlmas için Kültür Daire Bakanlna hibe edileceini belirten Yaman, bu kurslarda Mardin yöresine ait yemeklerin tantmna yönelik çallacan ifade etti.

Huzura kavuan Mardine son dönemlerde turistlerin gelmeye baladn vurgulayan Yaman, unlar kaydetti:

Mardine huzur gelmesiyle birlikte dardan ciddi anlamda turist almaya balad. Bunun daha da artacan düünüyoruz çünkü Mardin, huzurlu bir hale gelmi durumda ve bundan sonra da bu ekilde devam edecek. Mardindeki hizmet sektörüne dönük yatrmclarmz, lokantalarmz, pansiyonlarmz, butik otellerimiz ve dier otellerimiz hazrlklarn tamamladlar. Mardine gelen turistler, bundan sonra daha keyifli vakit geçirecek.

Batman Açlar ve Pastaclar Dernek Bakan Ender Yüzen de bölgenin artk terör olaylarndan syrlp kendi kültürünü tantmas gerektiini söyledi.

Ankara Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Alena Ayça Kahraman da ilk kez böyle bir yarmaya katld için heyecanl olduunu belirtti.

Yarmann sonuçlar, yarn jüri tarafndan açklanacak.

Etkinlikler kapsamnda Atatürk Kültür Merkezinde Klasik slam Sanatlar Eserleri Sergisi açld.

Ana Sayfaya Git