Turizm otelcileri

Diyarbkır'da her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle kent turizmine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 48 öğrencisine yönelik etkinlik düzenledi.

Haberler 26.04.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl 15-22 Nisan tarihleri arasnda ülke genelinde kutlanan Turizm Haftas nedeniyle Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal leri Dairesi Bakanlna bal Turizm ube Müdürlüü, Diyarbakr Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi örencilerine yönelik etkinlik düzenledi. Kent turizmine katk sunmak hedefiyle düzenlenen etkinlie 48 örenci ile birlikte 4 eitmen katld. Toplu tama araçlaryla okullarndan alnan örenciler, kentte turizm alannda faaliyet yürüten iletmelerle buluturuldu. Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait profesyonel ve kokartl turizm rehberleri tarafndan kente faaliyet yürüten otellere yaplan ziyarette otel yetkilileri turizm ile gelecek kariyer planlamas hakknda örencilere bilgiler verdi. Otellerin tüm bölümlerinin tantmnn yaplmasnn ardndan örencilere yiyecek ve içecek ikramnda bulunuldu.

Tarihi mekanlara gezi düzenlendi.

Yaplan otel ziyaretlerinden sonra kentin tarih, kültür ve inanç turizminde önemli bir yere sahip olan Suriçine gezi düzenlendi. Diyarbakrn tarihi ve kültürel zenginliklerinin tantld gezide örenciler, Ongözlü Köprü, Cemilpaa Kona Kent Müzesi, çkale ile farkl alanlar gezme ve yakndan tanma frsat buldu.

Ana Sayfaya Git