Turizm potansiyeli artıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, bölgelerine bir kaç ay değil, yıl boyunca turist akını olduğunu söyledi.

Haberler 12.01.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaman, gazetecilere yapt açklamada, ehirde salanan huzur ve yaplan organizasyonlarla turist saysnda artn salandn belirtti.

Yln belirli aylar deil, her ay otel doluluk oranlarmzda güzel rakamlar ortaya çkt diyen Yaman, Mardin dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde yaad, talarn konutuu, medeniyetlere ev sahiplii yapm ve geçmiten bugüne bozulmayan dokusuyla örnek bir ehirdir. Buram buram tarih kokan ilimiz yerli ve yabanc turistleri çekmektedir. diye konutu.

TURZM POTANSYEL

Devletin ve hükumetin etkin mücadelesi neticesinde salanan huzurla kente önemli katklarn salandn ifade eden Yaman, açklamasn öyle sürdürdü:

limizde salanan huzurun yan sra bizler de önemli etkinlikler ile ehrimizin ismini duyurduk. Ulusal ve uluslararas organizasyonlar ile dikkatleri buraya çektik. Yaptmz çalmalar meyvelerini verdi.

Geçtiimiz yllarda yln sadece belirli aylarnda turist gelirken, bu yl her ay otellerimiz yüzde yüzün üzerinde bir kapasite ile çalt. Esnafmz da bu durumdan en çok kazananlardan birisi oldu. Biz bu ilgiyi daha da arttrmak için çalmalar yapyoruz. Gerek organizasyonlar gerekse tarihi Mardinin deiimi ve güzelletirilmesi için projelerimiz sürüyor. nanyoruz ki ilimiz ilerleyen yllarda turizmin yldz olacak.

Ana Sayfaya Git