Turizmciler Batman'ın tarihi mekânlarını gezdi

Turizm gezisi kapsamında Batman'a gelen ve Batman Müzesi ile Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret eden turizmciler, tarihi mekânları gezdiler.

Haberler 01.10.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman tantm program kapsamnda kente gelen Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) ve tur operatörleri heyeti ile birlikte Batman Müzesi ve Mor Kiryakus Manastrn ziyaret etti.

Müze ziyareti öncesinde Batman l Kültür ve Turizm Müdürlüü bünyesinde faaliyet gösteren kütüphaneyi ziyaret eden Vali Deniz ve turizm heyeti, kütüphanede ders çalan örencilerle bir süre sohbet ederek, kendilerine baarlar diledi.

Paleolitik-Neolitik, Ilsu ve Hasankeyf Salonu olmak üzere 3 sergi salonunun bulunduu ve yaklak 450 adet eserin sergilendii Batman Müzesini ziyaret eden heyete, müze yetkilileri tarafndan eserler hakknda bilgi verildi.

TURZMCLER BATMAN DA

Daha sonra müze müdürlüünün konferans salonunda Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafndan bölgenin ve ilin tarihi ve kültürel zenginlii hakknda heyete ksa bir sunum yapld.

Müze ziyaretinin ardndan Beiri ilçesine bal Ayranc köyünde bulunan dehlizlerle yer altna uzanan yer alt katyla birlikte 3 katl Mor Kiryakus Manastrn ziyaret eden heyete, yetkililer tarafndan manastrn tarihi dokusu hakknda bilgi verildi.

Heyet, 3 günlük gezi program kapsamnda tarihi Hasankeyf ilçesinin yan sra ilin dier tarihi meknlarna da çeitli ziyaretler gerçekletirecekler.

Gezi programna Vali Denizin yan sra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu ve ilgili kamu kurum yöneticileri de katld.

Ana Sayfaya Git