Turizmde çıtayı yükseltti!

Güneydoğu'nun önemli kentleri arasında yer alan, baharla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Şanlıurfa'ya bu yıl 1 milyonu aşkın turistin geleceği tahmin ediliyor.

Haberler 03.05.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasnda yer alan anlurfada bu yl yerli ve yabanc ziyaretçi saysnn 1 milyonu amas bekleniyor.

Güneydounun önemli kentlerinden anlurfa, baharla birlikte ziyaretçi aknna uruyor. Güneydou Anadolu Projesi (GAP) sayesinde her anlamda gelime kaydeden kent, turizm sektöründen de payna düeni almak istiyor.

Kentte en fazla ilgi, Hazreti brahimin doduu ve dönemin hükümdar Nemrut tarafndan atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöl Yerlekesindeki kutsal mekanlara gösteriliyor.

Günein douuna yakn Urfa Kalesine çkp, ehrin günele dansn izleme frsat bulan turistler, tarihi Urfa sokaklarn gezdikten sonra birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tadyor.

Dünyann en eski yerleim yerleri arasnda gösterilen, bir dönem Asurlular ile Emevilere bakentlik yapan Harran, dünyada ei bulunmayan konik kubbeli evleriyle turistlerin ilgi gösterdii mekanlar arasnda yer alyor.

Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesince 2013te sakin ehir ana dahil edilen, Birecik Barajnn yapm nedeniyle bir bölümü su altnda kalan, mistik tarihi yaps ve doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti ilçesi de ziyaretçileri cezbeden merkezlerin banda geliyor.

- Hedef 1 milyonu akn turist

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, kentin turizm bakmndan en hareketli günlerini geçirdiini söyledi.

Kentte çok sayda tarihi ve turistik mekann ziyaretçilerin aknna uradn anlatan çiftçi, bu durumun hem kendilerini hem de turizmden ekmek yiyen vatandalar sevindirdiini vurgulad.

Turizm cenneti kentte bu yl turist saysnda rekor krmay hedeflediklerini vurgulayan çiftçi, anlurfa bir huzur ehridir. Özellikle yaptmz kültür sanat faaliyetleri, turizme yönelik tantm çalmalarmz netice vermeye balad. dedi.

çiftçi, 2017nin ilk üç aynda 250 bin kii ehrimizi ziyaret etti. Geçen yla göre yüzde 40n üzerinde art var. Bu rakama bakldnda, 1 milyonun üzerinde turist bekliyoruz. diye konutu.

Nihat çiftçi, kentte imdiye kadar en fazla turistin arland 2014te ziyaretçi saylarnn 860 bin olduunu kaydetti.

- Huzur ve güven ortamnn fark edilmesiyle...

l Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan da kentin en hareketli turizm sezonlarndan birine girdiini bildirdi.

Kentin yakalad hareketliliin, sezon boyu devam etmesini beklediklerini anlatan Aslan, u ifadeleri kulland:

Tabiri caizse ine atsan yere dümeyecek ekilde insanlarn talebini görüyoruz. Sadece Halfetide deil, Türkiyenin en büyük müze kompleksine sahip ilimizde müze girilerimizde, tarihi Balklgöl Yerlekesinde bu younluu hissedebiliyoruz. Özellikle bölgemizde huzur ve güven ortamnn insanlar tarafndan fark edilmesiyle zaten bu yln sonunda 1 milyon geceleme saysn geçeceimizi düünüyoruz. Bu bir rekor olacak. Bu ekilde çalmalarmz devam edecek.

Ana Sayfaya Git