Turizmde hedef büyüttü

Türkiye'nin vizyon projesi Ilısu Barajı'nın faaliyete girmesiyle sular altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşim yerini inşa çalışması sürüyor

Haberler 28.09.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin vizyon projesi Ilsu Barajnn faaliyete girmesiyle sular altnda kalacak olan Batmann Hasankeyf ilçesinin yeni yerleim yerini ina çalmas devam ederken, yeni yerleim yerinin turizmi gelitirmesi hedefleniyor.

Yapm süren Ilsu Baraj Gölü altnda kalacak olan Batmann Hasankeyf ilçesinin yeni yerleim yeri ile ilgili çalmalar sürüyor. Yeni yerleim yeri, eski Hasankeyfin yaklak 3 kat büyüklükte olacak.

Kurum ve evlerin çok geni ve konforlu yapld yeni yerleim yerinde 4 yllk fakültenin yan sra birçok sosyal tesis de bulunacak. Baraj gölü kenarnda ina edilen yeni yerleim yerinin, doa, su ve kültür turizminde gelitirilmesi hedefleniyor.

Hasankeyf Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyfin Ilsu Baraj Gölü altnda kalacak olan tek ilçe olduunu, barajla birlikte bölgenin ve bölge insannn kaderinin deieceini söyledi.

Ilsu Barajnn bölgenin yan sra Türkiyenin de en önemli barajlarndan olduunu vurgulayan Baygüven, baraj gölü altnda kalacak ilçenin yeni yerleim yerinde çok boyutlu proje yürütüldüünü belirtti.

Yeni yerleim yerinde modern bir ilçe tesis edildiini ve sona yaklatklarn dile getiren Baygüven, yaklak 8 ay sonra konutlarn yapmnn tamamlanacan bildirdi.

yerlerinin bitirildiini, ilçede ticari faaliyette bulunan esnafn yeni yerleim yerine tanmalarnn yakn zamanda salanacan ifade eden Baygüven, öyle konutu:

Devletimiz tarihe, kültüre ne kadar önem verdiini de gösteriyor. Zeynel Bey Türbesi tand, dier eserlerin tanmasna etap etap devam ediliyor. Devlet, buraya her açdan önem veriyor. lçe tarihi ile ayr bir öneme sahip. Tarihi eserlerini tamamz ve kalenin güçlendirilmesi projesiyle beraber yeni yerleim yeri hem su hem kültür turizminin merkezi haline gelecek. Bölge, Batman, Türkiye ve dünya açsndan çok önemli bir noktaya gelecek.

-Ilsu Baraj bölgemizin can damardr

Hasankeyf Kültür Dernei Bakan Ahmet Akdeniz de 2007 ylnda yapmna balanan Ilsu Barajnn bölgenin kaderini deitirdiini vurgulad.

Ilsu Barajnn yapmna balanmasyla insanlarda ekonomik düzeyinde iyilemelerin yaandn belirten Akdeniz, Ilsu Baraj bölgemizin can damardr. Suyun olduu yerde hayat var. dedi.

Ilsu Barajnn milyarlarca dolarlk bir yatrm olduunu kaydeden Akdeniz, unlar kaydetti:

Su tutulduu ve elektrik üretildii zaman sulamaya geçilecek. Her ey projeli, programl bir ekilde yürütülüyor. Ilsu Baraj ilçeye ayr bir hayat verecek. Yeni Hasankeyf örnek bir ehir olacak. nsanlar a, i sahibi olacak. Tekne turlar olacak. Teleferiklerle suyun üzerinde seyahat edilecek. Bunlarn hepsi bu baraja bal.

Ana Sayfaya Git