Turizmde sonbahar yoğunluğu

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen "Göbeklitepe" ile Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl gibi önemli tarihi alanlara sahip Şanlıurfa'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Haberler 08.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamberler ehri olarak da anlan, inanç ve kültür turizminde önemli yere sahip anlurfada, Göbeklitepe Ylnn da etkisiyle sonbaharda ziyaretçi younluu yaanyor.

Son yllarda turizmin parlayan yldzlar arasnda gösterilen anlurfa, sonbahar döneminde de ziyaretçilerden youn ilgi görüyor. Younluk nedeniyle yüzde 100 doluluk oranyla hizmet veren kentteki otellerde kasm ay sonuna kadar rezervasyonlar bulunuyor.

Kültür turizminin yan sra önemli inanç merkezlerinden biri olarak dikkati çeken ve Göbeklitepe Yl sayesinde baharda turist aknna urayan kentte, Hazreti brahimin doduu ve atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöl, tarihin sfr noktas diye nitelendirilen Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi ve doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti gibi noktalar, ziyaretçilere güzel bir gezi imkan sunuyor.

anlurfada konaklamay tercih eden ziyaretçiler, yöresel müziklerin çalnd ünlü sra gecelerine katlp, lahmacun ve çi köfte gibi akllarndan çkmayacak yöresel lezzetleri tadyor.

- Otelimiz tamamen dolu

anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban, özellikle 2019un Göbeklitepe Yl olmas dolaysyla kente youn talebin olutuunu belirtti.

lkbahar ve yaz döneminin ardndan sonbaharda da bölgede turist younluu yaadn aktaran çoban, unlar kaydetti:

anlurfada ikinci turizm sezonu olan sonbahar dönemi balad, çok hareketli ve bereketli geçiyor. u anda otellerde yer olmamas sebebiyle acenteler ve misafirler rezervasyonlarn kasm ayna sarkttlar. Bu nedenle anlurfada oteller kasm aynda da dolu. Otellerimiz yüzde 100 doluluk orannda. Yer yok ama gelen misafirlerimizi açkta brakmayz, biz onlar evlerimizde bile arlarz.

anlurfada hizmet veren bir otelin müdürü Mehmet Sait Ertürk de kentte ilkbahar döneminde balayan ziyaretçi younluunun sonbaharda da devam ettiini söyledi.

Geçmi yllara oranla anlurfadaki turizm sezonunun uzadn aktaran Ertürk, Bu sene, Göbeklitepe Yl olmas nedeniyle sezon sadece 6-7 ayla kstl kalmad, daha fazlasna yayld. Daha önceden ekimde turizm sezonu son bulurdu u an kasm sonuna kadar bunun uzadn görüyoruz. Sonbahar itibaryla otelimiz tamamen dolu durumda. Rezervasyon için arayan misafirlerimize yerimizin olmadn belirtiyoruz. u an ekim ve kasm ay ayn ekilde dolu. Aralk aynda yalarn gelmesiyle bir düü bekliyoruz. dedi.

- Gönüllü turizm elçisi olacak

Hollandadan gelen Melek Targun ise anlurfay çok beendiini belirterek, herkesin bölgeyi gezerek görmesi gerektiini söyledi.

anlurfa gezisine katld ve bölgeyi dolama imkanna sahip olduu için çok mutlu olduunu aktaran Targun, Hollandaya gittiinde de gönüllü olarak anlurfann turizm elçisi olacan belirtti.

Bilgen Bardakç da anlurfay daha önce gezdiini ancak olunun da buralar görmesi için bölgeye yeniden bir gezi düzenlediklerini ifade etti.

Tarihin sfr noktas olarak nitelendirilen Göbekliteden çok etkilendiini vurgulayan Bardakç, Türkiyenin böylesi bir zenginliinin bulunmasnn kendisini gururlandrdn kaydetti.

Ana Sayfaya Git