Türk açığa alındı!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk görevden alındı, kayyım olarak Mardin Valisi Yaman atandı.

Haberler 18.11.2016 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBPli Belediyelelere yönelik operasyon genilerken, çileri Bakanlnca Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk görevden alnd yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atand.

BELEDYE ÖNÜNDE KU UçURTULMUYOR

Dün sabah belediye binas önünde güvenlik önlemi alan polis ile baz belediye görevlileri arasnda gerginlik yaand. 2 kii gözaltna alnrken, belediye binas önünde ve çevresinde sk güvenlik önlemleri alnd. Belediye binas girilerinde kimlik kontrolü yapan polis giri-çklara kontrollü olarak izin verirken, çalanlarn binann bahçesine girmesine izin verdi.

BLG LEM DARE BAKANI LE 1 K GÖZALTINDA

Binalarda polisin bomba aramas sürerken, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran lhan ile birlikte belediye bahçesinde toplanan yaklak 50 belediye çalan, sk sk slogan atarak kayyum kararn protesto etti. Grup içerisinde taknlk çkaran Bilgi lem Daire Bakan Bayram Kayk ile ad örenilemeyen 1 kii görevli polise mukavemetten gözaltna alnrken, polisin Mardin Büyükehir Belediyesindeki incelemeleri sürüyor. Bu arada büyükehir belediyesinin Web sitesinin yayn da durduruldu.

KAYYUM VAL, BELEDYE çALIANLARIYLA BR ARAYA GELD

Yaman, belediye binasna gelerek görevine balad. Geni güvenlik önlemleri altnda zrhl sivil plakal araçla Büyükehir Belediyesine gelen Vali Yaman, basn mensuplarnn alnmad Belediye binasnda çalanlar ile bir araya geldi. Vali Yamann, belediye çalanlarndan Mardine hak ettii hizmeti daha iyi bir ekilde yapmalar için çalma yapmalar istedii belirtildi. Belediye binasnda yaklak bir saatlik inceleme yapmasnn ardndan Vali Yaman, yine geni güvenlik önlemleri altndan belediyeden ayrld.

AHMET TÜRK: SNDRMEYE YÖNELK BR KARAR

çileri Bakanlnca Mardin Büyükehir Belediye Bakanl görevinden alnan Ahmet Türk, görevden alnmas ve yerine kayyum atanmas kararyla ilgili olarak, Sindirmeye, çürütmeye yönelik siyasi bir karardr. Herkesçe bilinen malum eylerdir. Fazla bir yorum yapmaya gerek yoktur dedi.

YAKINLARI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, Kzltepe Cumhuriyet Basavclnca PKKya yönelik yürütülen soruturma kapsamnda, lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele Büro Amirlii ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda, çileri Bakanlnca bugün görevinden uzaklatrlan Mardin Büyükehir Belediye Bakan Türkün akrabas eski Kzltepe Belediye Bakan Ferhan Türkün de aralarnda bulunduu 8 kii gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git