Türk askeri artık siste bile görebilecek

Sisli ve kötü hava koşullarından faydalanarak sızma girişiminde bulunan teröristlere karşı ASELSAN'ın Mayıs ayında tanıttığı GÖZ-SW çözüm olacak.

Haberler 03.11.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerli olarak üretilen HA ve SHAlardan ban kaldramayan teröristler bu kez sisli havay frsat bildi. Hakkarinin emdinli ilçesinde snrn Irak tarafndan szma giriimi yapan PKKl teröristlerle güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada 6 askerimiz ve 2 korucu ehit oldu.

SSTEN FAYDALANDILAR

TSKdan yaplan açklamada 02 Kasm 2017 Perembe günü Hakkari ili emdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafndan youn sis ve kötü hava koullarndan faydalanarak gerçekletirilmeye çallan saldr giriiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatmada 6 kahraman silah arkadamz ile 2 güvenlik korucumuz ehit olmu, biri ar olmak üzere 2 kahraman silah arkadamz yaralanmtr. Yarallar derhal hastaneye sevk edilmi olup tedavilerine devam edilmektedir. çkan çatmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir. denildi.

GÖZ-SW SSTEM çÖZÜM OLACAK

Gelitirdii ürünler ve silahlarla savunma sanayiye büyük katklar sunan ASELSANn GÖZ-SW sistemi sisli ve kötü hava koullarnda da Mehmetçiin net görüntü almasna olanak salayacak.

SSTEMN ÖZELLKLER

ASELSAN GÖZ Termal Kamera ailesinin yeni üyesi GÖZ-SW (SWIR) Termal Kameray bu yl IDEF fuarnda tantmt. Yeni gelitirilen bu kamera ile sisli ve kötü hava koullarnda net bir görüntü almak mümkün. Bu yl tamamlanan ve envantere girmeyen GÖZ-SW, ile sis, pus gibi kötü hava koullar ile toz, duman, yangn ve kamuflaj gibi zorlu muharebe sahas koullarnda görü imkan salanyor.

GÖZ-SW tehditlerin uzak mesafelerden tespiti, tanmlanmas ve tehis edilebilmesi amac ile gelitirilmi, günümüzün en modern teknolojisine sahip SWIR, 0.9-1.7 m aralnda çalan 3. nesil bir termal görüntüleme sistemi.

KRTK PROJELER BR YIL ÖNE çEKLD

Bölgedeki güvenlik riskleri artnca milli ve yerli kaynaklarla, yeni çözüm ortaklklaryla gelitirilen savunma sanayii projelerinin hayata geçirilme süreçleri ortalama bir yl öne çekildi.

Swir Kamera Kullanm Alanlar

Snr/Sahil Gözetleme

Hava Platformlar

Tekerlekli ve Paletli Araçlar

Ana Sayfaya Git