Türk dağcılar, Afrika'nın en yüksek zirvesine tırmandı

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu'na bağlı dağcılar Erhan Çalışkan, Fatih Bulut ve Ferhan Çınbarcı, Afrika kıtasının en yüksek zirvesi olan Tanzaya'nın kuzeydoğusunda bulunan 5 bin 895 metre yüksekliğindeki Kilimanjaro dağına tırmandı. Afrika'daki tek buzul dağ olan Kilimanjaro'ya tırmanış, 6 gün, 5 gece sürdü.

Haberler 04.07.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede Ar, randa Savalan Da, Fransa Alpleri, olmak üzere bugüne kadar birçok trman gerçekletiren Van Patika Doa Sporlar ile stanbul Zirve Daclk Kulübü sporcular Erhan çalkan, Fatih Bulut ve Ferhan çnbarc, bu kez de Tanzanyada bulunan, Afrika ktasnn en yüksek da, 5 bin 895 metre yüksekliindeki Kilimanjaroya trmand.

ZRVEYE TIRMANDILAR

Dac Erhan çalkan, Tropikal iklim kuanda olan ve Afrika ktasndaki tek buzul olan Kilimanjaro dana trmann farkl bir deneyim olduunu belirterek, stanbuldan uçakla Tanzanyann merkezi saylan Darüsselama uçakla 7 saat süren yolculuk yapyorsunuz. Oradan da Kilimanjaroya gidiyorsunuz. Afrika ktasnn en yüksek zirvesine olan Kilimanjaro dana trman, 6 gün, 5 gece sürdü. Tropikal iklim kuandaki bu da, Afrikadaki tek buzul olma özelliiyle de daclarn ilgisini çekiyor. 4 bin metreye kadar çok farkl endemik bitkiler ve aaçlar yetiebiliyor. Tanzanya hükümetinin ald bir karar gerei daa, Masaili yerel rehberler eliinde trmanyorsunuz. Kilimanjaroya dünyann farkl ülkelerden yüzlerce dac gidiyor. Her kampta sizden imza alyorlar. Bu kamplarda nereden geldiinizi, kaç yanda olduunuzu bildiriyorsunuz. Daa çkarken çok zorlanmadk. Zirveye çkmak için gece 12de trmana geçtik, sabah 6da vardk. Zirve biraz souktu, scaklk -18 dereceydi. lk çk noktasndan zirveye toplamda 40 kilometreydi. ni ise daha ksayd. Toplam faaliyet 67 kilometreyi buldu. Zirvede gün doumunu izledik, güzel bir deneyimdi diye konutu.

Türk bayran dalgalandrmann gururunu yaadn ifade eden çalkan, öyle devam etti:

Dünyann her bir ktasnn en yüksek zirvesine çkmay planlyoruz. Kilimanjaro bunlardan biriydi ve bu daa da baarl bir ekilde trmandk. Dier zirvelerde olduu gibi, bu zirvede de Türk bayran açtmz için mutluyuz. ubat aynda ise Güney Amerikann en yüksek zirvesine Arjantine gitmeyi düünüyoruz. Antrenmanlarmz devam ediyor.

Ana Sayfaya Git