Türk kendini savundu

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 163 kişinin işten çıkarıldığını, 16 kişinin de işe alındığını belirtti.

Haberler 10.07.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Mardin Büyükehir Belediye Bakan Türk, belediye toplant salonunda gazetecilere yapt açklamada, görevlendirme yaplan belediyelerden tekrar göreve gelen tek belediye bakan olduunu belirterek, siyasi görüü nedeniyle hedef alndn öne sürdü.

DDALARI YALANLADI

çi çkarma konusunda yasalar çerçevesinde bütçenin yüzde 30unun almamas gerektiini ifade eden Türk, 163 içinin iten çkarldn belirtti.

Türk, iten çkarlanlarn partisine, siyasi görüüne veya herhangi bir konumuna baklmadn savunarak, öyle konutu:

Ben 163 kii iten çkarmm. Kaç tane ehit ailesi var, çkarsnlar bakalm. 163 kii çkarmsak benim partimden olan, partisiz olan baka insanlar da çkarlmtr. Burada ifade edilen 6 kii ehit ailesidir. Devletin çkard bir yasa var ayrca, her ehit ailesinden 2 kiiyi devlet ie almak zorunda. Belediye deil, devlet almak zorunda. Her ailenin bu hakk var. Belediyede çalan 3-5 kii için ehit ailelerini çkard yaygarasnn asl yoktur. nann kimin ne olduunu ne sormuum ne biliyorum. e gelmeyen, ii savsaklayan, gece gündüz belediyenin aleyhinde propaganda yapan, farkl ilikiler içinde olan, hrszlk, hakaret edenlere elbette göz yummayz.

TEN çIKARILANLAR

Türk, göreve geldii günden bu yana 16 kiinin ie alndn, bunlardan 4-5inin akrabas olan korumalar olduunu dile getirdi.

Bu kiilerin daha önce de korumaln yaptklarn aktaran Türk, Korumam seçme hakk bana aittir. Milletvekilliinden dütükten sonra da korumalarm, yeenlerim, akrabalarm, yanmdayd. imdi bunu kullanarak, Türk ailesini ie ald deniyor. Aldmzn tamam 16 kii. imdi bunu farkl ekilde istismar ederek, ehit ailelerini çkararak, kendi adamlarn PKKllar yerletirdiler diye bir propaganda yapmak ahlaka uygun deil. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git