Türkan Elçi: Altta irin birikmişti, Tahir iğne batırdı...

Katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği “PKK terör örgütü değildir” sözlerinin ardından bir kesimin saldırısına uğrayan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te öldürüldü.

Haberler 14.10.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir Elçinin 21 yllk hayat arkada Türkan Elçi, Medyann saldrgan dili kullanp Tahiri hedef haline getirmesi hem bir zemin hem de karar alclar üzerinde bask yaratt. Böylesi bir olay sadece bir programa balamak doru deil. O dönem yeni bir sürecin balangcyd. Altta bir irin birikmiti ve Tahir oraya bir ine batrd dedi.

Elçi, Elbette, Tahirin söylediklerini o dönemde kimse söylememiti. Ölümlerin durdurulmas konusunda da yalnzd. Sarf ettii cümleyi de bile bile farkl yerlere çektiler diye konutu.

Toplum olarak anestezi verilmi hastay andryoruz

Onsuzluk ne allabilir bir fikir ne de ileride alabileceim bir hayat. Herhalde ölünceye kadar bu ruh haliyle yaayacam. Bu acnn tanmn, tarifini yapamyorum. Size ac nedir diye sorarsam tarif edebilir misiniz? diye soran Elçi, öyle devam etti:

Tahirden dolay aclarm kat kat fazla ama ben de herkes gibiyim. yiye doru gitmeyi beklerken hep daha kötüyü yaadk. Bugün yaadklarmz u an anlamlandramyorum. u an ok halindeyiz. Toplum olarak anestezi verilmi hastay andryoruz. Hastaya anestezi sonrasnda doktorlar naslsnz diye sorar ama bize bu soruyu soracak bir doktor da görünmüyor.

Senaryo olduunu düündüm

Elçi, Olay duyduum ilk anda, o uyumu halimle bile bunun bir tesadüf olmadn düündüm, söyledim. Senaryo olduunu hep düündüm. O kutsal meknn ayaklarnn dibinde bir gayya kuyusu var. Bunu diyebilirim. Aslnda üç aa, be yukar herkes biliyor ama elimizde kesin veriler olmad için bir ey söyleyemiyorum. Orada karanlk bir senaryonun devreye sokulduunu söylemek yeterli diye konutu.

Davutolu ve Erdoan arad söz verenler hiçbirini yerine getirmedi

Suikastten ksa süre sonra dönemin babakan Ahmet Davutolu ile Cumhurbakan Tayyip Erdoann kendisini aradn söyleyen Elçi, Özellikle Davutolu Bu kazara bir olay da olsa fail bulunacak, suikast de olsa muhakkak üzerine gidilip çözülecek dedi. Söz verenlerin hiçbiri sözünü yerine getirmedi.

lk balarda ciddi ciddi hukuki bir süreç olacan zannediyorum. Demek ki daha da olayn vahametini kavram deildim. Sanyordum ki bir dava açlacak, durumalar yaplacak, yarglananlar olacak, ifadeler alnacak. Böyle bir ham hayal içindeydim. Bir dosyann açlmam olmas üzerine olayn vahametini daha iyi anladm ve buradan hiçbir sonuç çkmayaca konusunda da kendimi ikna etmeye baladm dedi.

Ana Sayfaya Git