Türk'e kelepçe'ye AK Parti tepkisi!

Ak Partili yeni ve eski vekillerden Ahmet Türk'ün sosyal medyada yer alan kelepçeli fotoğrafına tepki gösterdi. "Kelepçeli hastaneye götürülürken, elinin kelepçeli olması rahatsızlık verici" dediler.

Haberler 27.01.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 27.01.2017 - 09:13

Buarada, Elaz Valilii, hiç bir aamada Türke kelepçe taklmadn belirterek, iddialar yalanlad. Türke cezaevinden alnp salk kuruluundaki ilemlerinin bitirilmesine müteakip cezaevine teslim edilmesine kadar, hiçbir aamada kelepçe taklmamtr denildi.

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Mardin Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda tutuklanan 74 yandaki Ahmet Türkün, Elazda önceki gün eli kelepçeli olarak hastaneye götürüldüüne dair sosyal mledyada yer alan görüntülerden rahatszlk duyduunu söyledi. Kelepçe iddialarn yalanlayan Elaz Valilii, hiç bir aamada Türke kelepçe taklmadn bildirdi.

DHAya açklama yapan ve kimin suçlu, kimin suçsuz olduunu mahkemelerin karar vereceini belirten Ensariolu, unlar söyledi: Dün Ahmet Türke uygulanan muamele doru bir muamele deildi. nsanlara, yana ve konuma uygun göre muamele edilmelidir. Kelepçe, kaçma olasl olan insanlara tedbir amacyla taklr. Kaçmayaca bilinen ve belli bir siyasi kiilii olan insanlara insan onurunu koruyarak muamele etmek lazmdr. Dün yaanan görüntü rahatsz edeci bir görüntüydü.

O GÖRÜNTÜYE TEHK

AK Parti Diyarbakr eski milletvekili Abdurahman Kurt ise, Ahmet Türkün bandan bu yana ya, salk sorunlar ve siyasi kimlii nedeniyle tutuksuz yarglanmas gerektiini söyledi. Kurt, Keke dünkü görüntüler keke yaanmasayd. Dou deildi. Herkes hukuk karsnda eittir ama salk sorunlar olduu bilinen ve o yaa gelmi bir siyasi kimlii olan Ahmet Türke kelepçe taklmas doru deildi. Toplum vicdann rahatlatlmas için bandan beri tutuksuz yarglanmalyd dedi.

YAI, SALII VE SYAS

AK Parti Batman eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen de, Ahmet Türkün, ya, sal ve siyasi tutumlar itibariyle tutuksuz yarglanmas gerektii hususunda kamuoyunun mutabk olduu bir isim olduunu belirterek, Cezaevi uygulamalarnn da belli bir nezaket ile yürütülmesi gerekir. Bu fotorafa ilikin tartma esas itibariyle Ahmet Türkün tutukluluk durumuna dair bir rahatszln ifadesidir diye konutu.

ELAZI VALL AçIKLADI

Dün akam saatlerinde, Elaz Valilii yapt açklamayla, Mardin Büyükehir Belediyesi Ahmet Türkün kelepçeli olarak hastaneye götürüldüü yönünde sosyal medya ve televizyonlarda yaynlanan görüntüleri yalanlad. Valilikten yaplan açklamada, Hakknda yürütülen adli soruturma kapsamnda halen ilimiz ceza evinde tutuklu olarak bulunan Ahmet Türke, 25.01.2017 tarihinde muayene için ilimiz Eitim ve Aratrma Hastanesine götürülmesi srasnda kelepçe takld eklinde baz basn-yayn organlarnda haberler yer almtr. Ahmet Türke cezaevinden alnp salk kuruluundaki ilemlerinin bitirilmesine müteakip cezaevine teslim edilmesine kadar, hiçbir aamada kelepçe taklmamtr denildi.

Ana Sayfaya Git