Türk'e tahliye kararı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan sonra tutuklanan Mardin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine Mardin Sulh Ceza Hakimliği tahliyesine karar verdi.

Haberler 04.02.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk sorunlar nedeniyle daha önce tutuksuz yarglanmas için çarlar yaplan ve son olarak stanbul Adli tp Kurumuna gönderilen Ahmet Türk için Adli Tp kurumunun, Cezaevinde kalabilir raporu da dün Mardin Adliyesine ulatrld.

Ahmet Türkün avukatlar, tahliye edilmesi için Sulh Ceza Hakimliine bavurdu. Tahliye talebini deerlendiren Sulh Ceza Hakimlii, akam saatlerinde Elaz Cezaevinde bulunan Ahmet Türkün tahliyesine karar verdi. Karar Elaz Cezaevine bildirilmesi üzerine Ahmet Türk, tahliye edildi.

CEZAEVNDEN çIKITA KONUTU

Türkü cezaevinden çknda yaknlar ve partililer karlad. Gazetecilere açklama yapan Türk, tahliye edilmenin güzel olduunu ama büyük bir burukluk hissettiini söyledi.

Milletvekili arkadalar ve HDPnin e genel bakanlarnn tutuklu bulunduunu hatrlatan Türk öyle konutu:

70in üzerinde belediye bakan arkadamz içeride. Hele hele birlikte ayn kouta kaldmz Frat Anldan ayrlmak da kolay deil. Umut ediyorum ki Türkiyede bir ortak akl oluur ve bütün olumsuzluklar, hukuksuzluklar ortadan kalkar. Bu ülkede artk ortak akln hareket etmesi gerekir. Sorunlar ortak aklla çözmenin dönemidir. nann ki geçmiten bugüne geldiimizde birçok dönemleri yaadm. Ama sonuç olarak barn ötesinde baka bir formül bulunamaz diye düünüyorum. Türk, salk konusunda problemleri olduunu ama içeri alnmasnda hukuki bir dayanak bulunmadn öne sürdü. Konumann ardndan Türk, yaknlaryla birlikte cezaevinden ayrld.

Ana Sayfaya Git