Türkiye bugünden başlayarak soğuk havanın etkisi altına girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini, hafta başında hava sıcaklıklarının azalacağını belirtti.

Haberler 19.12.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre bugün Türkiyenin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Rüzgarın; Pazartesi ve Salı günü Marmara ve Egenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BÖLGEDE SOĞUK HAVA

Soğuk havayla birlikte Marmaranın doğusunun yüksek kesimleri, Karadenizin iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolunun güney ve doğusu ile Akdenizin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Kar yağışlarının Salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalyanın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Hafta başında Türkiyeyi etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Ana Sayfaya Git