"Türkiye'de bilinen 123 terör örgütü var"

"Şu an Türkiye'de bilinen 123 terör örgütü var. Avrupa'daki çok güçlü bir ülkede Türkiye'deki kadar terör örgütü olsun ve Türkiye'de ortaya koydukları etkiyi orada ortaya koysunlar, inanın 123 kere parçalanırlardı"

Haberler 10.05.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik ve Strateji Uzman Abdullah Aar, Türkiyede bilinen 123 terör örgütü bulunduunu belirterek, Avrupadaki çok güçlü bir ülkede Türkiyedeki kadar terör örgütü olsun ve Türkiyede ortaya koyduklar etkiyi orada ortaya koysunlar, inann 123 kere parçalanrlard. dedi.

Kocaeli Büyükehir Belediyesi tarafndan zmitteki Uluslararas Fuar Merkezinde düzenlenen 10. Kocaeli Kitap Fuarna katlan Aar, Türkiyenin terör ve güvenlik sorunu konulu söylei gerçekletirdi.

Aar konumasnda Türkiyede ve bulunduu corafyada yaanan bütün sorunlarn kökeninde dinin yanl anlalmas ve istismar edilmesi olduunu söyleyerek, bu duruma kar bilinçli olunmazsa Irakn dütüü tuzaa düülebileceini anlatt.

Tekfircilik hastalnn sadece DEAa mahsus olmadn dile getiren Aar, Eer zihninize szan dümanlar zihninizde kontrol etmeyi, onlar orada mahpus etmeyi baaramyorsanz mutlaka ve mutlaka onlar sizi zihninizden igal edecekler ve sizi sizden olanlara kar silah olarak kullanacaklar. PKK, DEA, FETÖ bizim çocuklarmz bizden çalp bize kar silah olarak kullanmad m? diye konutu.

u an Türkiyede bilinen 123 terör örgütü var. Avrupadaki çok güçlü bir ülkede Türkiyedeki kadar terör örgütü olsun ve Türkiyede ortaya koyduklar etkiyi orada ortaya koysunlar, inann 123 kere parçalanrlard. diyen Aar, öyle devam etti:

Bu ülkeyi büyük bir mücadeleyle beraber kuranlar, o mücadeleden o kadar güzel dersler çkarmlar ve o dersleri kavramsallatrarak devletin kimyasna öyle güzel ekmiler ki u ana kadar çok büyük sarsntlar yaam olsak bile devletimiz yklmad. nallah kyamete kadar da yklmaz ama Allah ile pazarlk yapmadk. Eer bu corafyada var olmann gereini yerine getiremezsek, nasl bizden önce bu topraklarda yaayan medeniyetler tarihin çöplüüne atlmsa bizler de tarihin çöplüüne atlrz. Anadolu bir medeniyetler zenginliidir ama ayn zamanda bir medeniyetler çöplüüdür. Bu topraklarda var olmak için, güç, irade, inisiyatif, akl, kararllk, caydrclk ve birlik ve beraberlik üretemeyen toplumlar, tarihin çöplüünde bu topraklarda gömülmülerdir.

Aar, birlik ve beraberliin u hassas dönemde her eyden çok daha önemli olduunu vurgulayarak, u an yaamakta olduumuz dördüncü nesil sava bu. ABDnin Haziran 2014te DEA ortaya çktndan beri dizayn ettii bu topraklarda kaybettii Amerikan askerinin says, sadece ve sadece 14. Suriyede öldüü bilinen Suriyeli says 650 bin, Irak bilen yok, hesabn tutabilen de yok ama bir gerçek var; DEA, Irakn yüzde 40-45ini, Suriyenin üçte ikisini ele geçirdi ve çekti gitti. Nasl oldu bu? Bu DEAn fiziki gücüyle olmad, bu topraklarda yaayan toplumlarn kendi aralarndaki balarn zayflndan oldu. ifadelerini kulland.

stihbarat servislerinin temel vazifesinin hassasiyetleri kamak olduuna dikkati çeken Aar, O zaman bizler bunun bilincinde olacaz ve bu hassasiyetlerin birer çatlaa dönümesine engel olacaz. dedi.

Aar, Kuran- Kerimi Türkçe okumann, anlamann ve üzerine düünmenin önemine deinerek, Eer bizim insanmz Kuran- Kerimi gerçekten okumu olsayd, anlam olsayd, üzerinde fikir ve düünce yürütmü olsayd FETÖcü olmazd, PKKc olmazd, yasa d silahl sol, dini istismar eden yaplarn kucana düülmezdi. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git