Türkiye’nin 3 bin 100 rakımlı tepesindeki 'göz'ü...

Van'ın Muradiye ilçesinde Türkiye'nin 3 bin 100 rakımlı en yüksek ikinci hava radar üssünde görev yapan Mehmetçik, gökyüzünden gelebilecek her türlü tehdidi tespit etmek için 7 gün 24 saat vatan savunması yapıyor. Bölgenin çatısı konumundaki zirvede hava tehditlerini önlemek için elleri tetikte nöbet tutan Mehmetçik, iftar saatinde bir araya geldikleri sofrada oruçlarını nöbetleşe açıyor.

Haberler 20.05.2019 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Muradiye ilçesinde Türkiyenin 3 bin 100 rakml en yüksek ikinci hava radar üssünde görev yapan Mehmetçik, gökyüzünden gelebilecek her türlü tehdidi tespit etmek için 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlna bal Pirreit Hava Radar Kta Komutanlnda görevli Mehmetçik, yln 9 aynn karl geçtii sorumluluk bölgesinde adeta ku uçurtmuyor.

NATOya deklare edilen ve son teknolojiyle donatlan radar üssünde gökyüzünü kontrol eden Mehmetçik, rana 27 kilometre mesafede, havadan gelebilecek her türlü tehdide müdahale edilmesine imkan salyor.

Türkiyenin gökyüzündeki gözleri konumundaki ülkenin en dousundaki radar üssünde görevli Mehmetçik, zorlu arazi artlarna ramen görevini en iyi ekilde icra ediyor.

ORUçLARINI BULUTLAR ELNDE AçIYORLAR

Bölgenin çats konumundaki zirvede hava tehditlerini önlemek için elleri tetikte nöbet tutan Mehmetçik, iftar saatinde bir araya geldikleri sofrada da oruçlarn nöbetlee açyor.

Pirreit Hava Radar Kta Komutan Yüzba Özkan Özcan, her türlü koulda görevlerini en iyi ekilde yapmann gayretinde olduklarn anlatt.

Ay yldzl bayran dalgalanmas, halkn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla 7 gün 24 saat gözetleme ve keif yaptklarn belirten Özcan, gökyüzünden gelebilecek her türlü tehdide kar teyakkuzda olduklarn dile getirdi.

Arazi artlarna ramen görevlerini en iyi ekilde yapmann gururunu yaadklarn vurgulayan Özcan, u ifadeleri kulland:

Görevimiz barta ve savata tanmlanm hava resmini hzl ve emniyetli ekilde stratejik seviyede karar verme yetkisine sahip komutanla iletmek. Sorumluluk sahamzdaki uçan tüm araçlar görmek, tanmlamak ve gerekli makamlara iletmekle görevliyiz. Ayr kaldmz vefakar ailelerimizin, ehit ailelerinin ve aziz milletimizin ramazann kutlar, vatanmza ve milletimize hayrlar getirmesini temenni ederim.

DOSTA GÜVEN, DÜMANA KORKU VERYORLAR

Güvenlik Takm Komutan Kdemli Üstçavu Erkan Nalbant ise radar üssünde silah arkadalaryla omuz omuza görev yapmann onurunu yaadn belirterek, Bu snr hattnda gözümüzü krpmadan dosta güven, dümana korku vermeye ilelebet devam edeceiz. dedi.

Güvenlik Tim Komutan Uzman çavu Ali Erkol da Türk milletinin namus ve erefini, vatann bölünmez bütünlüünü korumakla görevli olduklarn söyledi.

Snrdan gelebilecek her türlü hava tehdidine kar önlem alabilmek için 24 saat görevlerinin banda olduunu ifade eden Erkol, Amacmz Türk hava sahasnda oluabilecek tehdit ve tehlikeleri tespit ve tehis için radarmzn sürekli aktif çalmasn salamak. Burada bizlere verilebilecek her türlü görevi yapmann azim ve kararllyla görevimizin bandayz. diye konutu.

Radar üssünde görevli sözlemeli er Erturul Gülsoy, askeri üniformay kannn son damlasna kadar tayacan, Türk Silahl Kuvvetlerinin bir neferi olmaktan gurur duyduunu anlatarak, Allah bana ömür verdii sürece yüce Türk milletine hizmette bulunmak ve al bayramzn göklerde dalgalanmas için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git