Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü son aşamada

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsünün yapım çalışmaları son aşamaya geldi.

Haberler 23.08.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj çalmalar kapsamnda baraj göleti altnda kalacak olan Batman antik kenti Hasankeyfin yeni yerlekesine ulam salamak için yaplan ve yapm devam eden 14 ayakl Türkiyenin 4üncü büyük köprüsü; Batman, Mardin ve Habur Snr Kapsn birbirine balayacak.

Hasankeyf Köprüsünün tamamlanmasyla 15 Temmuz ehitler Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden sonra Türkiyenin 4üncü büyük köprüsü olaca belirtiliyor.

Son aamaya gelen köprü hakknda bilgi veren Hasankeyf Kültür Dernei Bakan Ahmet Akdeniz, Hasankeyf Köprüsünün Batman-Mardin boaz köprüsü olacan söyledi.

Hasankeyf Köprüsü 2 Mezopotamyann en yüksek ve en uzun köprüsüdür

Dicle Nehri üzerinde kurulan Ilsu Barajnn bir geçi noktas olacak olmasnn çok önemli olduunu söyleyen Akdeniz, Hasankeyf köprüleri Hasankeyfe bir geçi yolu saladlar. Hasankeyf Köprüsü 2 Mezopotamyann, Ortadounun en yüksek ve en uzun köprüsüdür. Türkiyede 4üncü büyük köprüdür. Köprümüz Türkiyeden Ortadouya geçileri çok kolaylatracak. Köprümüz güzel ve çok salam yaplyor. Hasankeyf Köprüsü 1in uzunluu 470 metreliktir. Hasankeyf Köprüsü 2nin uzunluu ise bin bir metreliktir. Köprümüz yaklak olarak 100 metre yüksekliinde ve 22 metre geniliindedir. dedi.

Hasankeyf Köprüsü 2 yaklak bir ay içinde bitecektir

Hasankeyf köprüsünün bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Akdeniz, Köprümüz ve baraj bittii zaman 2nci boaz Güneydouda Hasankeyfte olacak. Bu suyun bölgemize çok katks olacak. Proje hakkyla yapld zaman elektrik, sulama, turizm, balkçlk vesaire çalmalarla bölgenin nasl bir ekonomik güce kavuacan tüm Türkiye görecektir. Köprü bitmek üzere. Yaklak olarak bir ay sonra bütün beton ve dolgu çalmalar bitecek, ince ilere geçilecek. Yaklak olarak Ekim veya Kasmda trafie açlabileceini düünüyoruz. Eski Hasankeyfteki köprümüz zamann doldurmu yeni köprümüz hayata geçecek. Eski köprümüz artk yük tayacak güçte deildir. Yeni köprünün bir an önce hizmete açlmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git