Türkiye'nin en başarılı 10 genci aranıyor...

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği'nin (JCI) dünya çapında 1981 yılından bu yana düzenlediği, "Ten Outstanding Young Persons of The World" Türkiye ayağı olan 'TOYP- Türkiye'nin 10 Başarılı Genci' yarışmasının adaylık süreci başladı.

Haberler 23.04.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOYP- Türkiyenin 10 Baarl Genci projesi, baarl gençlerinin çalmalarn görünür klmay, onlar daha duyarl ve aktif vatanda olmalar yönünde tevik etmeyi amaçlyor. Kendi kategorisinde fark yaratan adaylar, her yl kasm aynda düzenlenen TOYP Ödül Töreninde Türkiyenin On Baarl Genci seçilerek uluslararas geçerlilii olan TOYP Ödülünün sahibi olacak.

Türkiyede gençlerin baarlarn görünür klma amacyla TOYP Türkiye tarafndan bu yl 27ncisi düzenlenecek olan yarmada 10 farkl kategoride Türkiyenin 10 Baarl Genci, alannda uzman jüri komitesi tarafndan seçilecek. Seçilen gençler bu yl baarlarn TOYP Dünya Finaline tama ansna sahip olacak.

TÜRKYEDEN 18 K TOYP DÜNYA BRNCS ÖDÜLÜNÜ ALDI

TOYP Türkiye, 26 yllk geçmiinde 18 dünya birincisi çkard. TOYP dünya birincilii ödülünü almaya hak kazanan 18 kii arasnda Türkiyede çok önemli projelerin mimarlar yer alyor.

DÜNYA BRNCLER

2019da, Dr. Gözde Durmu, Tbbi Yenilik ve Bulular ve Duygu Ylmaz, Dünyas, Ekonomi ve/veya Giriimcilik, 2018de Dr. Burçin Mutlu Pakdil, Bilimsel Önderlik, 2017de Dr. Engin Durgun, Akademik Önderlik ve Ahmet Kuzubal, Dünyas, Ekonomi ve/veya Giriimcilik, 2016da Dr. Mehmet Z.Baykara, Fen ve Teknik Gelime ve Dr. Canan Dadeviren, Tibbi Yenilik ve Bulular, 2014te Bulut Ersava, Dünyas, Ekonomi ve Giriimcilik, 2013te Tülin Akn, Dünyas Ekonomi ve/veya Giriimcilik ve Hasibe Kzlta, nsanla ve Gönüllü Kurululara Hizmet, 2011de afak Pavey, nsan Haklarna, çocuklara ve Dünya Barna Katk, 2009da Tuba Kalafatolu, Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi ve Utkan Demirci, Tbbi Yenilikler ve Bulular, 2007de Dr. Hilmi Volkan Demir, Bilimsel Önderlik, 1999da Dr. Hasan Alanyal, Fen ve Teknik Gelime ve Harun Güçlüsoy, çevre Korumacl ve Ahlaki Önderlik, 1998de Dr. Arn Namal, nsanla ve Gönüllü Kurululara Hizmet ve Erol User, nsan Haklarna, çocuklara ve Dünya Barna Katk projeleriyle birinci seçildi.

BAVURULAR

TOYP aday bavurular 30 Austos 2021 tarihine kadar https://toyp.org.tr/ web adresinden online bavuru bölümünden dorudan yapabilecei gibi, e-posta ile bavuru bölümündeki bavuru formunu doldurarak.basvuru@toyp.org.tr e-posta adresine göndererek de gerçekletirebilir.

BAVURU ARTLARI

TOYP deerlendirmeleri 10 farkl kategoride yaplrken, 18-40 ya arasnda Türkiye Cumhuriyeti vatanda olan herkes seçtii bir kategoride bavuru yapabilecek.

KATEGROLER

1. Dünyas, Ekonomi ve/veya Giriimcilik

2.Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi

3.Bilimsel Önderlik

4.Kültürel Baar

5.çevre Korumacl ve Ahlaki Önderlik

6.nsan Haklarna, çocuklara ve Dünya Barna Katk

7.nsanla ve Gönüllü Kurululara Hizmet

8.Fen ve Teknik Gelime

9.Kiisel Baar

10.Tbbi Yenilik ve Bulular

Bavuru formu, www.toyp.org.tr web sitesinden indirilmelidir. Bavurunun geçerli saylmas için formdaki dört sorunun tam olarak cevaplanmas gerekmektedir. Bavuru formuna bir adet vesikalk fotoraf eklenmelidir. Bavuru içeriini zenginletirici dokümanlar bavuru formuna ayrca eklenebilir.

GENç LDERLER VE GRMCLER DERNE (JCI)

JCI (Junior Chamber International)- Uluslararas Genç Liderler ve Giriimciler Dernei, dünya çapnda 114 ülkeden 18 - 40 yalar arasnda 200 bini akn üyesiyle faaliyet gösteren dünyann en büyük ve en eski sivil toplum kurulularndan birisi.

JCI Türkiye KKTC ve 15 ehirde 24 ube ve 2 temsilcilikte bulunan 700 üzeri üyesi ile toplumda pozitif deiim yaratacak liderler yetitirmeye çalyor. Aktif gençler için önde gelen küresel a olmak vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, Gençlerin yetimesi için frsatlar sunarak toplumun pozitif geliimine katk salamak misyonunu gerçekletirmek için çalyor. JCInn proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunuyor.

Ana Sayfaya Git