"Türkiye'nin gücünü daha kuvvetli şekilde görecekler"

"Bir casus rahibi yüzünden Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışacağını zannedenler, bilinmesini isterim ki Türkiye'nin gücünü bundan sonra daha kuvvetli ve kudretli şekilde göreceklerdir. Hiç kimsenin endişesi olmasın"

Haberler 02.08.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Bir casus rahibi yüzünden Türkiyeye diz çöktürmeye çalacan zannedenler, bilinmesini isterim ki Türkiyenin gücünü bundan sonra daha kuvvetli ve kudretli ekilde göreceklerdir. Hiç kimsenin endiesi olmasn. dedi.

Bakan Soylu, Karabük Polis Meslek Eitim Merkezinde (POMEM) eitimlerini tamamlayan özel hareket polislerinin mezuniyet törenine katld.

Burada konuan Soylu, Hakkaride 11 aylk Bedirhan ve annesinin ehit edilmesinin ardndan kimsenin Türkiyeye terörle mücadelede söyleyebilecek tek sözünün olmadn söyledi. Soylu bu cinayetin görmezden gelinip, üzerinin örtülür bir yannn olmadn vurgulayarak, artk kimsenin ne operasyonlara, ne mahkemelere, ne yargya ne de kiminle ortaklk yapp, kimden alveri yapacaklarna laf söyleyemeceinin altn çizdi.

Dünyann bu konuda dün de iki yüzlü olduunu, bugün de iki yüzlü davrandn dile getiren Soylu, öyle devam etti:

Kimse kimseyi kandrmasn. Dünyada kimsenin terörle mücadele ettii falan yoktur. Kimse Orta Douya 10 bin kilometre öteden terörle mücadele için gelmi deildir. Bilakis kendi askerinin can yanmasn diye, teröristlere destek verip Orta Douyu yamalamak isteyen bir akl, bugün masum insanlara bu aclar yaatmaktadr.

Türkiye ne ile kar karya kaldn çok iyi bilmektedir ama bugün dünden bir farkmz vardr. Allaha hamdolsun bugün kendi göbeimizi kendimiz kesiyoruz, kimseden bir keramet beklemiyoruz. Türkiye terörle mücadelede geri dönülmez bir yola girmitir. Türkiyeye laf geçiremiyorlar. te zorlarna giden budur. Bize parmak sallyorlard, tehdit ediyorlard. Para etmiyor çünkü Türkiye, artk eski Türkiye deildir. En büyük ortaklar PKK, bugün can çekimektedir. Bugün kanl ortaklarn kurtarmak istiyorlar ama baaramayacaklar.

Bakan Soylu, bir vatanda olarak sanda gittii zaman oy pusulasnda PKKnn sözcülüünü yapan partileri gördüünü söyledi.

O partilere oy isteyen, Bir oy bize, bir oy u partiye, aman baraj geçsin diye seçmenine akl veren partiler olduunu aktaran Soylu, unlar kaydetti:

Ne zamandan beri sustum ve bir tek söz söylemedim. Trabzonda Eren Bülbülümüzü ehit eden ve oradaki astsubay Ferhat Gediki ehit eden o azl caninin, alçan, hainin cenazesine giden o 4 milletvekilinin gönülleri rahat etti mi, etmedi mi, onu sormak istiyorum. Yazklar olsun. Güya adalet için u Karabükten geçerek Ankaradan stanbula Srtmz PKKya yasladk. diyen adamlarla kol kola yürüyenler vard. Seçim öncesi gidip bunlar hapishanede ziyaret eden, Bunlarn hapisten çkmas lazm. diyenler vard. imdi ben bunlardan bir ey duymak istiyorum. Bu mevkiler, bu makamlar geçer, bakanlklar geçer. Benden önce de çileri Bakan vard, benden sonra da çileri Bakan olacak ama bir ey söyleyeyim; makamlar ve mevkiler içinizdekileri söylemeyi engelliyorsa bu makamlar ve mevkiler, Aman birileri rahatsz olacak diye bir ekilde içimizdeki söylemek istediklerimize engel oluyorsa bilesiniz ki engel olamayacaktr. Zihnimizden ne geçiyorsa aklmzdan ne geçiyorsa doru olduuna inandmz, u vatandamzn u gönlüne bastrp sabryla beraber bekledii her eye biz de ortak olmak zorundayz. Kendim için deil, insanlk adna belki birazck onurlar ve haysiyetleri kalmtr diye düünüyorum. Milletin karsna çkp Allah bu PKKnn da ona destek verenlerin de belasn versin diyebilecekler mi, diyemeyecekler mi? Bunun cevabn istiyorum. Bu ülkenin bir vatanda olarak elbette milletimize bir borçlardr ve bu bizim hakkmzdr. Biz burada polisimizle askerimizle, jandarmamzla korucumuzla yetmedi sivil vatandamzla 11 aylk bebeimizle gencecik annelerimizle Necmettin öretmenimizle enay Aybüke öretmenlerimizle ac üstüne ac yaarken, bu belayla urarken artk kim hangi safta olduunu adam gibi söylesin istiyorum.

- Amerika sana da bu kapak olsun

Soylu, 4-5 gün önce öretmenlerin kura çektiini ve bazlarnn Allaha ükür BatmanKozluka tayinim çkt. dediini aktararak, Bu ne demektir biliyor musunuz? Bundan yllar önce rnak, Batman Kozluka tayini çkan öretmenlerimiz Acaba ben ne yapacam? diye düünüyordu. imdi enay Aybükemizin ehit olduu Batman Kozluka kzlarmz, öretmenlerimiz, evlatlarm sadece teröristle mücadeleyi dada deil, PKK ile deil, ayn zamanda oradaki gençlerimiz ve evlatlarmz bu ülkenin birlii ve beraberlii çats altnda yetitirmek için güle oynaya gidiyorlar. Amerika sana da bu kapak olsun, aynen kapak olsun. Bu ülkenin üzerine bu anlayla beraber gelinerek pes ettireceini zannedenler, bir casus rahibi yüzünden Türkiyeye diz çöktürmeye çalacan zannedenler, bilinmesini isterim ki Türkiyenin gücünü bundan sonra daha kuvvetli ve kudretli ekilde göreceklerdir. Hiç kimsenin endiesi olmasn. Öyle kolay deil. diye konutu.

ehit anne ve bebein cenazesine katlacan belirten Soylu, çileri Bakanym, ayn zamanda iki evlat sahibi bir babaym. Bir ehit annesi ve babasyla konuurken, elini skarken, bir ehit eiyle konuurken nasl ezildiimi, o insanlarn acsn nasl hissettiimi iyi bilirim. imdi istiyorum ki kendi kitlelerine, kol kola yürüdükleri adamlarn katil olduunu, millete irin gösterdikleri, özgürlük istedikleri o adamlarn terörist olduklarn kendileri söylesinler ama biliyorum söyleyemeyecekler ve yine kvracaklar. Kim ne yaparsa yapsn, bizim yolumuz bellidir. Bu vatan bizim. Ben sizlerle sadece ve sadece yüreimdeki acy paylayorum. Yoksa ne bu millet ne bu devlet aciz deildir, güçlüdür. Bir yola girmitir ve bu yoldan da asla dönecek deildir. ifadelerini kulland.

15 Temmuz darbe giriiminden sonra 10 bin özel harekatç almak için duyuru yaptklarn, 294 bin 381 vatan evladnn bavurduunu aktaran Soylu, öyle devam etti:

Alacamz saynn neredeyse 30 kat. Bugün de inallah 3 bin 386 kardeimiz yemin edip özel harekat polisi olarak göreve balayacak. Baknz bu meslek, zenginlik ve rahatlk vadeden bir meslek deildir. Bilakis can cebinde gezen zor bir meslektir. Öyleyse bu 30 katlk talebin bir izah olmaldr. Kim ne derse desin, bunun tek izah aziz milletin vatanna, bayrana olan sevgisidir. Bunun tek bir izah vardr. Bu aziz, asil millet ve bu asil analar, evlatlarna helal süt emdirmilerdir. te bizim en büyük gücümüz, birilerinin bükemedii bileimiz budur.

Hepiniz çak gibisiniz, yiitsiniz, kuvvetlisiniz, kudretlisiniz ve çok zor bir eitimden geçtiniz. Bu evlatlarn kazand her baarda sizlerin pay var, bu bir gurur ve onur meselesi. Bu onuru sonuna kadar hakediyorsunuz, çok deerli amirlerimiz, eitmenlerimiz, hepinize çok teekkür ediyorum, baarlarnzn devamn diliyorum.

Sevgili anne ve babalar, kymetli aileler, artk hep birlikte büyük bir aile olduk. Evlatlarnz zor bir meslek seçti. çok zengin olmayacaklar, büyük paralar kazanmayacaklar, devletin bir maa var, onunla geçimini temin edecekler ama sizin evlatlarnzn milletin gönlünde makam, sevgisi, duas biliniz ki parayla satn alnabilecek gibi deildir. Allah sizlerden raz olsun, bu çocuklar güzel yetitirdiniz ve büyük devletin hizmetine verdiniz. nallah bundan sonra aile olarak çok daha güzel günlerinde, mürüvvetlerinde, düünlerinde, sevinçlerinde hep birlikte olmay Rabbim bize nasip etsin.

- Aklnz kimseye kiraya vermeyin

Bakan Soylu, eitimlerini tamamlayan özel harekat polislerine de seslenerek, Bugün özel harekat polisi oluyorsunuz. u an belki çok heyecanlsnz. Elbette ki meslee balaynca bu heyecan geçecektir. Baz eylere alabilirsiniz, baz iler rutin gelebilir, hatta zaman içerisinde bu töreni unutabilirsiniz. Asla unutmanz istemediimiz bir ey var. Bugün ehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylk bebei Bedirhan Mustafay asla unutmayn. ifadelerini kulland.

Soylu, özel harekat polislerinin bu meslei ne için yaptklarn, bu üniformay ne için giydiklerini, devletin kendilerine neyi emanet ettiini unutmamalar gerektiinin altn çizerek, öyle konutu:

Bunu size en iyi, bu iki ehidimizin aziz hatras ve o durular anlatr. Genç arkadalarm, özel harekatçlar; bir üniforma giydiniz. Bu vatan, bayrak için bu üniformay kefen yapmaya hazr msnz? Size para pul emanet etmiyoruz, milletin cann, maln, namusunu emanet ediyoruz. Biz size devleti, ay yldzl bayramz, vatan, güzel topraklarmz emanet ediyoruz. Bu emaneti korumaya hazr msnz? Sadece kendi evinizin deil, bu ülkedeki her evin evlad olmaya hazr msnz? Bu ülkenin bir çakl ta için, ay yldzl bayramz için can vermeye, ehit olmaya, o kutlu erefe nail olmaya hazr msnz? Allah sizlerden raz olsun, sizleri muhafaza etsin.

Polislerin iki rehberinin bulunduunu, bunlardan birinin hukuk dierinin de vicdan olduunu ifade eden Soylu, Ne yaparsanz yapn bu ikisinden ayrlmayn. Aklnz kimseye kiraya vermeyin. Anne babanzn, öretmenlerinizin, büyüklerimizin, bize bu topraklar emanet edenlerin bize brakt deerlerden, imanmzdan, inancnzdan, geleneimizden, milliyetimizden ve deerlerimizden vazgeçmeyin. Asla merhametsiz, vicdansz olmayn. Bir silahnz belinizdeki tabanca ise dier silahnz da yüreinizde tadnz merhametiniz olsun. Merhametsiz olursanz zulmeden zalimlerden olursunuz ve unutmayn Allah zalimleri sevmez. deerlendirmesinde bulundu.

Bu iin yüzde 100 dikkat gerektirdiini aktaran Soylu, u cümleyi aklmzdan ne olur çkarmayalm. Bizim iimizde yüzde 99 dikkat yetmez. Yüzde 100 dikkatli olalm. Hiçbir zaman gözünüzü, aklnz, zihninizi iinizin bandayken yüzde 100 dikkatten ayrmayn. diyerek konumasn tamamlad.

Ana Sayfaya Git