Türkiye'nin gururu kardeşlerin ilk kez uçağa binme heyecanı

Van'da çöpte buldukları Türk bayraklarını asarak takdir toplayan Yunus ve Agreş Duman isimli kardeşler, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluş etkinliklerine davet edildi.

Haberler 07.09.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günlerde kimlii belirsiz kii veya kiilerce çöpe atlan Türk bayraklar, hurda toplayan Yunus (13) ve Arge (12) Duman isimli kardelerin dikkatinden kaçmamt. Kardelerin çöpte bulduklar üç bayra tel örgülere asarken bir vatanda tarafndan görüntülenmiti. Sosyal medyada büyük ilgi gören ve günlerce konuulan görüntüler, izleyenleri hem duygulandrm hem de gururlandrmt.

Hakkariden 3 yl önce Vann pekyolu ilçesine yerleen güvenlik korucusu emsettin ve Seyran Duman çiftinin çocuklar Yunus ve Arge kardelerin yapt hareket takdir edilmeye devam ediliyor. Kardelerin çöpte bulduklar bayraklar asma görüntüsünü izleyen Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem çerçiolu, gurur abidesi kardeleri Aydnn düman igalinden kurtuluunun 98inci yl dönümü kutlamalarna davet etti. Kentte davet edilen anne Seyran Duman ve çocuklarnn masraflar ise belediye tarafndan karlanyor. lk kez uçaa binecek olan kardeler, büyük bir heyecan yayor.

LK DEFA UçAA BNECEM

HA muhabirine konuan Arge Duman, bayran çöpte olmamas gerektiini belirtti. Bayraa olan sevgi ve sayglarndan dolay çöpten alarak astklarn anmsatan Duman, Biz bayraklar asarken binadan bir kii görüntümüzü çekerek sosyal medyada paylam. Daha sonra Valinin talimatyla polisler evimize gelerek bizi Valilie götürdü. lk defa uçaa bineceim ve bat illerine gideceim bundan dolay çok mutluyum, sevinçliyim dedi.

Yaptklar güzel hareketten dolay Aydn Büyükehir Belediyesi tarafndan davet edildiklerini dile getiren Yunus Duman ise ilk defa uçaa binecekleri için çok heyecanl olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git