Türkiye'nin renkleri Tatvan'da buluştu

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde bu yıl 50'ncisi düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali kapsamında halk oyunları yarışması yapıldı.

Haberler 04.07.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yarmaya Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Bakan Vekili Umut Özekinci, kurum amirleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, yerli ve yabanc turistler katld. Fuar alannda 12 ilden halk oyunlar ekiplerinin katlmyla düzenlenen yarma, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Malatya, Diyarbakr, zmir, Ankara, Samsun, Hatay, Kilis, Batman, Hakkari, Mardin, Bingöl ve Erzurumdan ekiplerin katld yarmada, Erzurum Kültür Turizm Gençlik Spor Kulübü birinci, Diyarbakr Kültür Merkezi Gençlik Spor Kulübü ikinci, Malatya Aspuzu Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu. Yarmada dereceye giren ekiplere ödül ve katlm belgeleri verildi. Hakkari Ticaret Meslek Lisesi ekibine de jüri özel ödülü takdim edildi.

RENKLER BULUTU

Ekiplere ödüllerini veren Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy, gelecek yl ilçede Türkiye finali yapacaklarn belirterek, Yarm asrlk festival geleneine sahip bir ilçeyiz. Her yl cokuyla kutlanan fuarmz 50nci ylnda daha görkemli bir ekilde kutlamak istedik. Folklor arkadalarmz büyük bir katlmla bizleri onurlandrdlar dedi.

Birçok ilden farkl kültürlerin bir araya geldii programda, Ufuk Özelin konserinde, Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy ve yarmaclar müzik eliinde halay çekti.

Ana Sayfaya Git