Türkülerimiz meydanlarda

Diyarbakır'da 4 yıl aradan sonra ilk kez açık hava etkinliği düzenledi. Sanatçı Mikail Aslan ve Hivron'un sahne aldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, “Biz yine buradayız, türkülerimiz meydanlarda” dedi.

Haberler 22.07.2019 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Turizm Daire Bakanlnn Yaam bizim söz bizim sloganyla düzenledii Kouyolu Park Açk Hava Etkinlikleri büyük konserle balad. Uzun bir aradan sonra ilkez kentte bir açk hava etkinlii gerçekletirildi. Etkinlie HDPli milletvekilleri ve belediye bakanlarnn yan sra partinin Gençlik Meclisi ve Genç Kadn Meclisi üyelerinin de aralarnda bulunduu, sanatçlar, tiyatrocular ve çok sayda kii katld.

KARANLIK GÜNLER GERDE KALDI

HDP Diyarbakr l Ebakan Hülya Alökmen Uyank, 2015 ylndan bu yana kentte ilan edilen sokaa çkma yasaklar ve çatmalar hatrlatarak, Öylesi karanlk günler yaadk ki, bir birimizin gözlerine bakamaz hale geldik. O karanlk günler geride kald. Bu etkinliklerle bir araya gelerek, hem kültürümüze hem sesimize hem de mücadelemize sahip çkacaz dedi.

MIZRAKLI: YARIN BZMDR

DBB Bakan Selçuk Mzrakl, etkinlie katlanlar selamlayarak, Hep beraber yürüsek ne sesler çkarabiliriz, dünya görsün diye konutu. Uzun zaman sonra kent halknn özlemini çektii etkinlikte bulutuklarn dile getiren Mzrakl, Hepimizin yüreklerinde kocaman emek, sevda büyümü. Hafzasndan ald güçle yarn yürüyen gençler, kadnlar görüyorum. Yarn bizimdir ifadelerini kulland.

TÜRKÜLERMZ MEYDANLARDA

Halkn bara özlem duyduunun altn çizen Mzrakl, Biz her zaman iyiden, haktan, dorudan yana olduk. Bu halk; gri bulutlarn dald, bar zlgtlarnn ve halaylarnn özlemiyle yayor. Bizler bara sevdal olan, bugün cezaevlerinde olan Gültan Kanaka, Frat Anl ve Osman Baydemire, Selahattin Demirtaa selam olsun. Biz yine buradayz, türkülerimiz meydanlarda diye belirtti.

EM BI HEVRE KEYFXWE IN

Mzrakl, unlar söyledi: Biz her zaman kültürün, sanatn ve festivallerin bakenti olan Amedte, yeniden bara giden yolu, bar dinamiklerini ve bar akln buradan öreceiz. Bunu yaparken, geçmiimizde biriktirdiimiz deerler ve hafzayla yabanclamadan sürdüreceiz. Bunu bir söz olarak deil, bir pratik olarak öngörüyoruz. Em bi ten nexwe in, l bi hevre pir keyfxwe in.

HVRONDA BULUMA MUTLULUU

Sahne alan sanatç Hivron, uzun zamandr kentte konser düzenleyemediklerini belirterek, Sizinle bulumann mutluluunu yayoruz. Umut ediyorum ki; festivale sahip çkacaksnz dedi. Hivronun seslendirdii ve gençlerin elik ettii ezgiler ardndan sanatç Mikail Aslan sahne ald. Kouyolu Park Açk Hava Etkinlikleri dün gece de devam etti.

Ana Sayfaya Git