TÜRSAB’TAN Diyarbakır’da sıkı denetim

TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu tarafından kaçak tur düzenleyen firmalara yönelik denetimler başlatıldı.TÜRSAB’TAN Diyarbakır’da sıkı denetim

Haberler 03.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRSAB Diyarbakr Bölgesel Yürütme Kurulunca düzenlenen denetimler turizm sezonunun hareketlenmesiyle hz kazand. Diyarbakr ve il ve ilçelerinde belgesiz, kaçak olarak faaliyet gösteren kii/kurululara kar gerçekletirilen denetimler sonucunda Diyarbakrda iletme belgesi bulunmayan kaçak seyahat acentesi faaliyeti gösteren 4 iyeri kapatld. TÜRSAB Diyarbakr Bölgesel Yürütme Kurulu Bakan Mehmet Akyl, 2017 ylnda 130 tur operatörlerine denetim yapldn belirterek, 2018 ylnn ilk yarsnda ise 70 tur operatörlerine yönelik denetim gerçekletiini söyledi.

Bunlarn yan sra kent merkezinde bulunan seyahat acentelerine yönelik denetimlerde devam ettiini açklayan Akyl, Diyarbakr Valilii l Kültür ve Turizm Müdürlüü ve Emniyet Müdürlüü ile birlikte kent merkezinde iletme belgelisi bulunmayan iyerlerine yönelikte devam etmektedir. Diyarbakrda iletme belgesi bulunmayan kaçak seyahat acentesi faaliyeti gösteren 4 i yeri de kapatld. Turizm sezonunun hareketlenmesiyle birlikte Diyarbakr snrlar içerisinde yaplacak olan otobüslü turlar ile ilgili denetimlere aralksz devam edilecektir dedi.

Elim kazalar yaanmasn

Seyahat acentesi belgesi olmayan kiilerin asla tur düzenlemesinin mümkün olmadn, yasalar çerçevesinde görev bölgelerindeki denetimler ile buna müsaade etmeyeceklerini ifade eden Akyl, Geçtiimiz yl Marmariste yaanan elim kaza ve benzerlerinin tekrar etmemesi için denetimlerimizi sklatracaz. Ayrca sosyal medya üzerinden ilan gerekli duyurularmz yaparak acente belgesi olmayan kii veya iyerlerinden asla tur satn almamaldr. Tur yapma yetkisi sadece TÜRSAB belgeli üye seyahat acentelerinindir diye konutu.

Ana Sayfaya Git