Tutuklu yakınları baroya saldırdı!

HDP'li Güven'in başlattığı açlık görevine katılan tutuklu yakınları ile Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri arasında kavga çıktı. Olayda bir tutuklu yakını yaralandı.

Haberler 02.03.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

-Abdullah Öcalann cezaevi koullarn gerekçe gösteren HDPli Milletvekili Leyla Güvenin balatt açlk grevine katlan tutuklunun yaknlar ile Diyarbakr Barosu yönetim kurulu üyeleri arasnda çkan kavgada bir tutuklu yakn yaraland.

BARO YÖNETM-TUTUKLU YAKINI

Diyarbakr Barosu Adli Yardm Bürosunda Baro Bakan Cihan Aydn ve baro yönetim kurulu üyeleri ile Abdullah Öcalann cezaevi koullarn gerekçe gösteren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin balatt açlk grevine destek vererek Elaz Ceza nfaz Kurumunda açlk grevine giren tutuklu C.Ann yaknlar arasnda, açlk greviyle tartma çkt.

BR TUTUKLU YAKINI YARALANDI

Tartmann ksa sürede büyürerek kavgaya dönümesi sonucu, tutuklunun aabeyi M.H. Aykul ald darbeler sonucu yaraland. Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrlan M.H.Ann salk durumunun iyi olduu belirtilirken, tedavi altna alnd.

Kavgann, Diyarbakr Barosu Yönetim Kurulunun salk durumundan endie edilen tutuklunun açlk grevini sonlandrmas konusunda yeterli çabann gösterilmemesi tartmasndan çkt örenildi.

OLAYLA LGL SORUTURMA

Tutuklu yakn ile Baro yönetimi arasndaki kavgayla ilgili kapsaml soruturma balatld. Diyarbakr Barosu yetkililerinin yapt suç duyurusu sonras Diyarbakr Cumhuriyet Savclnn öldürmeye teebbüsten açt soruturma kapsamnda Latif Aykul ve oullar Habip ve Veysi Aykul gözaltna alnd. Baba ve 2 olunun, Yeniehir Emniyet Müdürlüüne götürüldüü kaydedildi.

BARO YÖNETM AçIKLAMA YAPTI

Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü oturma eyleminden sonra Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn ve bir grup avukat saldr olayyla ilgili açklama yapt. Açklamay yapan Baro Bakan Cihan Aydn, açlk grevine ilikin birçok açklama ve yetkililerle görümeler yaparak sürecin barçl ve dostane bir ekilde sonuçlanmas için çalmalar yürütmelerine ramen yaplan bu saldrnn kabul edilemeyeceini söyledi.

ISRARLARIMIZA RAMEN

Kendisinin baro yönetim kurulu üyelerinin, baz avukatlarn ve baro personelinin saldrya uradn öne süren Cihan Aydn, olay u ifadelerle anlat: Bu saldry yapan kii olu cezaevinde açlk grevinde olan bir ahs. Olu ile yeterince ilgilenmediimizi ileri sürerek, bize fiziki saldrda bulundu, hakarette bulundu. Bizi tehdit etti. çok srarla konumak istememize ramen maalesef bize saldrmay tercih etti.

AçLIK GREVLERNE LKN AçIKLAMALAR YAPTIK

Diyarbakr Barosu olarak açlk grevlerine ilikin defalarca yaptklar basn açklamalarnda, açlk grevlerinin dostane ve barçl bir ekilde, kimsenin can kayb yaamamas ya da kalc bir hasarn olumamasyla sonuçlanmasna deindiklerini aktaran Aydn, Yetkililerle bu anlamda giriimlerde bulunduk, daha bundan bir saat önce açlk grevi nedeniyle Bayburt Cezaevinde üç arkadamzn darp edildiini size anlattm. Dolaysyla bu eletiri kabul edilemez. Ailenin acsn ve endiesini anlyoruz, çocuklar açlk grevinde olan insanlarn endielerini anlyoruz. Bizde bir hukuk örgütü olarak endieliyiz. Bu endiemizi birkaç defa yazl sözlü açklamalarda bulunduk. Yetkililerle yaptmz görümelerde dile getirdik diye konutu.

SALDIRILAR GELENEKSEL BR TERCH

Ancak maalesef bu ii dostane bir ekilde çözmek isteyen Diyarbakr Barosu hedef alnd diyen Aydn, Bu bireysel bir saldr deil. Bu i örgütlü bir itir. Daha Tahir Elçinin failleri ortaya çkarlmadan yeniden bu konuda Diyarbakr Barosunun kurumsal kiiliine yönelik böyle bir saldr örgütlenmesini organize edilmesini knyoruz. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git