Tuzak iki şehit!

Dicle ilçesi kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, daha önce PKK'lılar tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2'si ağır, 5 asker yaralandı.

Haberler 14.03.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ilçesindeki Görese Da bölgesinde, güvenlik güçlerince PKK örgütüne kar yürütülen operasyon srasnda, teröristlerce araziye döenen el yapm patlayc infilak etti. Patlamada, 2 asker ehit oldu, 2si ar, 5 asker yaraland.

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, terörle mücadele kapsamnda Dicle ilçesi kuzeyinde operasyon gerçekletirildii belirtilerek, öyle denildi:

K ASKER EHT OLDU

cra edilen operasyon esnasnda, 13 Mart 2018 Sal günü saat 14.15 sralarnda teröristlerce daha önceki tarihlerde döenmi olan mayn/EYPye temas sonucunda meydana gelen patlamada, 2 kahraman silah arkadamz olay yerinde ehit olmu, 2si ar, 3ü hafif olmak üzere 5 kahraman silah arkadamz yaralanmtr. Yaralanan arkadalarmzn Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavilerine balanmtr.

Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu elim olayda ehit olan kahraman silah arkadalarmza Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, silah arkadalar ile yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz.

EHT ATE KONYAYA DÜTÜ

Diyarbakrda ehit olan 2 askerden Jandarma Kdemli Astsubay çavu Ümmet Ufackn (28) memleketi Konyann Akehir ilçesine ate dütü.

Konyada yaayan Ufack ailesine, oullarnn ehit olduu haberi Akehir Kaymakam Mehmet Türk, Belediye Bakan Salih Akkaya ve askeri yetkililer tarafndan verildi. Manavlk yapan baba Bahattin Ufack, i yerinden çarlp, eve geldikten sonra ac haberi ald. Tarlada çalan anne Tülay Ufack ise komular tarafndan telefonla aranp, Antalyadan misafirlerin geldi denilerek, eve çarld. Komularna inanmayan anne, oluna bir ey olup, olmadn sordu. Eve gelen anne Ufack da ac haberi askeri yetkililerden ald.

Bekar olduu örenilen ehit Jandarma Kdemli Astsubay çavu Ümmet Ufackn cenazesinin yarn memleketi Akehirde defnedilmesi bekleniyor.

DER EPT ATE AMASYA

ehit olan Amasyal Jandarma Uzman çavu Kadir çaknn ailesine oullarnn ehadet haberi verildi.

Evli ve 1 çocuk babas ehit Uzman çavu çaknn Amasyann merkeze bal Belda köyünde yaayan ailesine oullarnn ehadet haberi yetkililer tarafndan verildi. çaknn 24 Austos 2016da Diyarbakr Licede ehit olan silah arkadalarnn fotoraflarn sosyal medya hesabndan paylap nallah Peygamber Efendimize komu olurlar yazd görüldü.

Ana Sayfaya Git