Tuzak Ve Dost Ateşi; 4 Şehit!

Adıyaman'da iki gün önce mermer ocağını basan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktı. 4 asker şehit oldu. Valilik, şehit üç askerin dost ateşiyle şehit olduğunu bildirdi.

Haberler 17.08.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuzak Ve Dost

Ate 4 ehit!

Adyamanda iki gün önce mermer ocan basan PKKllar ile güvenlik güçleri arasnda dün çatma çkt. 4 asker ehit oldu. Valilik, ehit üç askerin dost ateiyle ehit olduunu bildirdi.

Erganili ehit Kürat Ylmazn ac haberi Erganiyi yasa boarken, baba Ekrem Ylmaz teröre tepki göstererek, Diyarbakrlym, Zazaym, Kürdüm ama Türk olu Türküm dedi.

Adyamanda 2 gün önce mermer ocan atee verip kaçan PKKl teröristler ile güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada 4 asker ehit oldu, 5 asker de yaraland.

SICAK TEMAS SALANDI

Merkeze bal Kömür Beldesi krsalnda bulunan mermer ocan sal gecesi basp, atee veren PKKllarn etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, dün sabah krsalda bir grup teröristi fark etti. Scak temasn saland bölgede çatma çkt. çatmada ilk belirlemelere göre 9 asker yaraland.

4 ASKER EHT EDLD

Bölgeye takviye güvenlik gücü ile salk görevlileri sevk edilirken, yaral askerler ambulanslarla Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi. Acil serviste tedaviye alnan yaral askerlerden 4ü, doktorlarn çabasna karn kurtarlamayarak ehit oldu. ehit askerlerin cenazesi morga konulurken, yaral askerlerin tedavisi ise sürüyor.

EHTLEERN KMLKLER

Öte yandan, ehitlerin kimlikleri de belli oldu. ehit Jandarma Astsubay Kdemli Baçavu Aydn Özer ile ehit jandarma uzman çavular Kürat Ylmaz, Tuncay Doan ve Ouzhan Tekerekin hastanedeki otopsi ilemleri sürüyor. ehitlerin naalar bugün sabah l Jandarma Komutanlnda düzenlenecek törenin ardndan memleketlerine uurlanacak.

Bu arada, terör saldrsnda yaralanan askerleri kaldrldklar Adyaman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesinde ziyaret etmek isteyen CHP Adyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP l Bakan Deniz çakmak ile beraberindekiler, vatandan tepkisi üzerine acil servis önünden ayrld.

VALLK: 3 ASKER DOST ATEYLE EHT OLDU

Adyaman Valilii, 2 gün önce mermer ocan basan PKKl teröristlerle yönelik düzenlenen, 4 askerin ehit olduu operasyonla ilgili açklama yapt. Askerlerden 1inin zrhl aracn geçii srasnda teröristlerin yola tuzaklad el yapm patlaycnn infilak etmesiyle, 3ünün ise dost atei sonucu ehit olduu belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Adyaman merkez Kuyucak köyü bölgesine dier güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman jandarmamzn zrhl aracna, daha önce yola yerletiren el yapm patlaycnn infilak ettirilmesiyle 1 kahraman jandarmamz olay yerinde ehit olmutur. Bölgede bulunan dier güvenlik birimlerimiz yaral jandarmalarmz sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalrken, bölgede bulunan dier güvenlik görevlilerimiz, sivil arac terörist unsurlarn olduunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çaltn düünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduu sivil araca ate açmas sonucu maalesef dost ateiyle kazaen 3 kahraman evladmz ehit olmutur.

8 K GÖZALTINDA

Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kiinin de gözaltna alndn açklad.

ARAç OLAY YERNDEN KALDIRILDI

Teröristlerin tuzaklad el yapm patlaycnn infilak ettii yerdeki inceleme tamamland. ncelemenin ardndan arazi arac, çekiciyle olay yerinden kaldrld.

OPERASYON SÜRÜYOR

El yapm patlaycnn infilak etmesinin ardndan teröristlerin yakalanmas için balatlan operasyon da devam ediyor. Güvenlik güçleri, zrhl araçlarla ve HAlar yardmyla teröristleri etkisiz hale getirmek için çalma yürütüyor. Kuyucak köyü giriinde güvenlik noktas oluturan korucular, köye giri-çkan yapan araçlar inceleyerek olay yerine sivil girmemesini salyor.

EHT ATE ERGANYE DÜTÜ

Adyamanda PKKl teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda ehit olan 4 asker arasnda bulunan Uzman çavu Kürat Ylmazn ac haberi, memleketi Erganideki ailesine bildirildi. Evli ve 2 çocuk babas ehit Kürat Ylmazn babaevine Türk bayraklar asld. ehidin yaknlar, cenazeyi almak için Adyamana gitti. ehit Ylmaz için bugün ölen Erganide ölen namazna mütakip düzenlenecek askeri törenle topraa verilecek.

KÜRDÜM AMA TÜRK OLU TÜRKÜM

Buarada, hastane morgu onunda konuan ehit Ylmazn babas Ekrem Ylmaz söyledii sözlerle terör örgütüne tokat gibi cevap verdi. Vatan sa olsun, Tayyip Erdoana selam olsun, çileri Bakanna selam olsun, Bir ölür bin diriliriz, ehitler ölmez, vatan bölünmez diyen acl baba Ekrem Ylmaz, Diyarbakrlym, Zazaym, Kürdüm ama Türk olu Türküm dedi. Morg önünde tekbirler getirilerek, ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar atld.

Ana Sayfaya Git