Üç aile katıldı

Erzurum'dan oğlu Celal için gelen Sakine Tunar, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden ablası Rahime için gelen Medeni Kaya ile yine Şemdinli'den amcası Menaf Kaya için gelen Reşat Kaya da oturma eylemine dahil oldu.

Haberler 22.02.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP il binas önündeki oturma eylemi 173üncü günde de devam etti. Erzurumdan olu Celal için gelen Sakine Tunar, Hakkarinin emdinli ilçesinden ablas Rahime için gelen Medeni Kaya ile yine emdinliden amcas Menaf Kaya için gelen Reat Kaya da oturma eylemine dahil oldu.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

8 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda ve Melik Aslann olu Volkann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 8i evlatlarna kavutu. Hacire Akarn dndaki 7 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

HDP il binas önündeki ailelerin evlat nöbeti, 173üncü gününde de devam etti. Erzurumdan olu Celal için gelen Sakine Tunar, Hakkarinin emdinli ilçesinden ablas Rahime için gelen Medeni Kaya ile yine emdinliden amcas Menaf Kaya için gelen Reat Kaya da oturma eylemine dahil oldu.

Üç ALE DAHA KATILDI

Anne Sakine Tunar, Kürtçe yapt açklamada, olunun yaklak 4 yl önce 17 yandayken çalmak için gittii stanbuldan daa kaçrldn söyledi.

12 yl önce eini kaybettiini anlatan Tunar, çocuklarn büyük skntlarla büyüttüünü belirtti.

Tunar, 4 yldr olundan haber alamadn vurgulayarak, Olum bize ekmek getirmek için çalmaya gitti. Onu kaçrp, götürdüler. Dier olumu da kaçrrlar korkusuyla evden dar çkarmyorum. dedi.

Oluna kavuma umuduyla eyleme katldn anlatan Tunar, Olumu HDPden istiyorum. HDP olumu götürdü. Olum gelene kadar buradan kalkmayacam. diye konutu.

Tunar, oluna güvenlik güçlerine teslim olarak eve dönmesi çarsnda bulundu.

ABLA NE OLUR GER DÖN

Medeni Kaya da baz ailelerin çocuklarna kavumasnn umutlarn artrdn, bunun üzerine eyleme katldn aktard.

Babasnn hayatn kaybettiini, annesinin rahatsz olduunu bu nedenle eyleme kendisinin itirak ettiini vurgulayan Kaya, Ablam HDPden istiyorum. Nasl göndermilerse bize geri göndersinler. Ablam dönene kadar burada kalacam. Bir an önce gelmesini çok istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ablasna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapan Kaya, Abla seni çok özledim, geri dön. Annemiz hasta. Babam öldü, görmedin. Annem gelirsen belki iyileir. dedi.

Amcas için eylem yapan Reat Kaya da dedesinin hayatta olmadn, babaannesinin de yataa bal yaadn vurgulayarak, amcasnn dönmesini beklediklerini anlatt.

Burada bekleyeceim, eyleme devam edeceim. nallah amcama kavuurum. Nineme sürprizle dönerim. diyen Kaya, oturma eyleminin kendilerine umut olduunu vurgulad.

ANNELERN YÜKSELEN SES

Kz Aysel için oturma eylemini sürdüren anne Hamri Turan, Kürtçe yapt açklamada, 5 yl önce 17 yandayken kznn kaçrldn söyledi.

Kzndan bugüne kadar haber alamadn belirten Turan, Kzm HDPden istiyorum. Kzm getirsinler. 5 yldr çok dert çektim. Kzm sürekli aklmda. Ne gecemiz gece, ne gündüzümüz gündüz. Kzmn gelmesini istiyorum. Kzm gelmeden buradan gitmeyeceim. dedi.

Kz için hazrlad çeyizlerin hala durduunu aktaran Turan, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Baba Abdullah Demir de olunun HDP il binasndan, Diyarbakrn Lice ilçesine, ardndan Suriyeye götürüldüünü aktard.

Olunu almadan eylemden vazgeçmeyeceini ifade eden Demir, unlar belirtti:

Biz canmz için burada bekliyoruz. Burada geçen bir günümüz zindan gibi. Gece gündüz yatmyoruz. 5 yldr bu acy çekiyoruz. 10 yl geçse de çocuklarmz almadan buradan kalkmyoruz. HDP bizim çocuumuzu götürüp teslim etti. Olumu HDPden baka kimseden istemiyorum. Bundan eminiz.

Ailelerden 8inin evlatlarna kavutuunu anmsatan Demir, Ne mutlu bize 8 aileyi kurtardk. Gözümüz yolda, inallah bizim olumuz da gelecek. Bu çocuklarn gelmesine o kadar sevindik ki sanki bizim evladmz geldi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git