Üç aylar başlıyor?

Regaip, Mi'râc, Berat ve Kadir Gecesi gibi manevi inceleri içerisinde barındıran üç aylar, 25 Şubat Salı günü başlıyor.

Haberler 22.02.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinde Regaip, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi gibi önemli dört geceyi barndran üç aylar, ibadetlerinin yaplmas, Allaha dua edip tövbelerde bulunmas, bol bol Kuran- Kerim okunmas ve nefis tezkeresi gibi ibadetlerin yaplmas adna kaçrlmayacak bir frsat olarak duruyor.

Üç Aylarn balamasna ksa bir sürenin kaldn belirten Diyarbakrl vatandalar, bu aylar frsat bilip ibadetlerimizin saysn artrarak dolu dolu geçmesi için çabalamamz gerektiini söyledi.

Üç aylarda Müslümanlar olarak namazlarmz aksatmamamz, oruçlarmz düzgün bir ekilde tutmamz, Allahu Tealaya yalvarta bulunarak tövbe istememiz ve nefsimizi terbiye etmeye çalarak geçirmemiz gerektiini belirten Diyarbakrl vatandalar, bu ibadetlerin yaplmas halinde imann sürekli diri kalacan ifade etti.

Yapacamz ibadetler için üç aylarn balamas bizim için çok deerlidir

Üç aylarn Müslümanlar için çok kymetli olduunu belirten Veysel Akmee, Üç Aylar ile birlikte balayan Regaip Kandilinde biz Müslümanlar, günü oruç tutarak geçiriyoruz. Geceyi de ibadetle geçiririz. Bundan dolay üç aylarn balamas bizim için çok deerlidir. Bu aylar içerisinde bulunan Ramazan ay da bizim en erefli aymzdr. Müslümanlarn bu aylar frsat bilerek namazlarn aksatmamas gerekiyor. Özel kandil günlerinde oruçlarn tutarak günü ibadetle geçirmeleri lazm. Bu aylar bata olmak üzere haramdan uzak durup Kuran- Kerim ve sünneti hayatmzda uygulamalyz. Bol bol Kuran- Kerimi okumamz gerekiyor. Yine nefis tezkeresi yapmamz lazm. çünkü en büyük dümanmzn nefsimiz olduunu unutmamalyz. ifadelerini kulland.

Üç aylar Müslümanlarn iyi deerlendirmesi gerektiini belirten Ali Yldrm, Üç aylar Müslümanlar iyi deerlendirmesi gerekiyor. Müslümanlarn bu aylar frsat bilerek namazlarn aksatmadan klmalar ve ibadetlerini artrarak devam etmeleri gerekiyor. Yine ahde vefa içerisinde ei, dostu ve akrabalar ile kucaklasn. Küçüklerden büyüe kadar herkes oruçlarn tutmas gerekiyor. dedi.

Üç aylar bize en güzel anlatan Peygamber Efendimizdir

Peygamber Efendimizin bir hadis-i erifini bize hatrlatan Berat Genç, Müslümanlar bu aylarda namaz klsnlar. Oruç tutsunlar. badetlerini artrsnlar. Sadece bu aylarda deil bütün aylarda bu devamll salasnlar. Üç aylar bize en güzel anlatan Peygamber Efendimizdir. Nitekim Peygamberimiz, üç aylar bir hadisinde bize öyle müjdelediini görebiliyoruz: Recep Allahn ay, aban benim aymdr. Ramazan da ümmetin aydr. Bundan dolay bu aylar frsat bilip ibadetlerimizin saysn arttrmalyz. ifadelerini kulland.

Müslümanlar olarak her zaman slami vazifelerimizi yerine getirmemiz gerektiini söyleyen Aa Alsaç, Üç aylarn yaklamas elbette çok güzeldir. Sadece üç aylarda deil, insanlar doduktan sonra 8 yana gelince artk slami vazifelerini yerine getirmesi gerekiyor. Ayrca Müslümanlar namazlarn aksatmamalar ve ibadetlerini yapmas gerekiyor. Ksaca slamiyet ne emrediyorsa o yaplmaldr. Üç aylar içerisinde en bereketli ay Ramazan aydr. Bu ay içerisinde Müslümanlar ibadet noktasnda her eyin hakkn tam anlamyla vermelidir. eklinde konutu.

badetlerimizin artmas sadece üç aya mahsus olmamaldr

badetlerimizi yln her ayna yanstmamz gerektiini belirten Mustafa Korkmaz, badetlerimizin artmas sadece üç aya mahsus olmamas gerekiyor. çünkü Müslümanlar olarak bizler her zaman oruçlarmz tutmamz gerekiyor. Namazlarmz aksatmadan klmamz gerekiyor. Zekatmz vermemiz gerekiyor. Bol bol Kuran- Kerimi okumalyz. Bu söylediklerimi bütün ylmza yaymamz gerekiyor. Tabi ki hiç ibadet yapmayan insanlarmz, bu aylar frsat bilip deerlendirirse çok güzel olur. dedi.

Recep, aban ve Ramazan aylarnn çok büyük olduunu belirten Yahya Aydemir, Bu üç aylarn hatrna nallah Allahu Teala herkesi hidayete getirsin. Herkesi slah etsin. Recep Ay, aban Ay ve Ramazan ay çok büyük aylardr. Bu üç ay, Müslümanlar tövbe ederek geçirmelidir. temennisinde bulundu.

Günümüzde ibadetlerini tam anlamyla yapan Müslümanlarn azaldn belirten Hüseyin Amca, Üç aylar Müslümanlar için çok deerlidir. Bu aylarda Müslümanlar oruçlarn tutarsa çok güzeldir. Nitekim orucunu tutan, namazn klan ve ibadetlerini yapan Müslümanlar her zaman Allah hatrlayp hayatn ona göre idame etmektedir. Dinini çok daha güzel yaama frsat yakalayacaktr. Bunun yannda oruç tutarak aç kald zaman imann daha çok kuvvetlendirecektir. Fakat günümüzde maalesef bu tür ibadetleri yapan insanlarmzn says azald için küfür istedii eyi yaptryor. Ama inallah Müslümanlar olarak canmz, malmz, evimizi ve evladmz feda etsek de küfrün hkimiyetine izin vermeyeceiz. Son olarak unu söyleyeyim: Müslümanlar olarak bu aylarda Kuran- Kerimi günde en az bir sayfa da olsa okumamz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git