Üç hayat kurtardı

Diyarbakır'da 112 görevlisi telefon yönlendirmesi ile 3 bebeğin hayatını kurtardı.

Haberler 17.04.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 112 Acil Salk Hizmetleri görevlisi Altun Yldzçorak, boulma tehlikesi geçiren 3 bebein ebeveynini telefonla yönlendirerek çocuklarn hayatnn kurtulmasn salad.

Diyarbakr 112 Acil Salk Hizmetleri görevlisi Yldzçorakn nöbetinde, 3er aylk iki bebek içtikleri sütün nefes borularna kaçmas, 9 aylk bir bebek de yedii ekmein boazna taklmas nedeniyle boulma tehlikesi yaad.

Telefonla 112 Acil çar Merkezine ulaan bebeklerin yaknlar, salk görevlisi Yldzçorakn yapt yönlendirme ile çocuklar hayata döndürdü.

Ergani ilçesinde yedii ekmein boazna taklmas sonucu boulma tehlikesi geçiren 9 aylk Deniz Akdenizin babas brahim Akdeniz, olunun boulma tehlikesi geçirdiini gördüünde 112 Acil çar Merkezi ile iletiime geçtiini belirtti.

Akdeniz, telefona çkan görevlinin öncelikle panik yapmamalarn istediini vurgulayarak, kendisine bebeinin boynunu eip elini çenesinin altna braktktan sonra srtna vurmasn istediini dile getirdi.

Görevlinin ayn hareketi kusuncaya kadar tekrarlamas gerektiini söylediine deinerek, unlar ifade etti:

PE PEE HAYAT KURTARDI

Görevliye kustuunu söyleyince, Telefonu kapatma, ambulans gelene kadar açk kalsn. Bebein boynu sürekli eik olsun. dedi. 3 dakika sonra da ambulans geldi, hastaneye götürdük. lk anda eim çok panik yapt. 112yi aramayp, hastaneye götürmeye kalksaydk çocuum hayati tehlikeye girerdi. yi ki 112yi aradm. O bayan olmasayd çocuum belki u an hayatta olmayacakt. çocuum onun sayesinde hayatta, Allah ondan raz olsun.

Acil çar Merkezi görevlisi Altun Yldzçorak da o gün 24 saatlik nöbetinde benzer 3 vaka ile karlatn, ailelere öncelikle söylediklerini uygulamalar konusunda talepte bulunduunu ifade etti.

Yldzçorak, aileleri sakinletirdikten sonra bebeklerin hayatnn kurtulduunu bildirerek, Onlara asl kurtarclarn kendileri olduunu söyledim. Olayn ardndan ailelerle görütüümüzde teekkür ederek, çok mutlu olduklarn söylediler. Bir nöbette 3 hayat kurtarma sevinciyle evime döndüm. diye konutu.

Hasta yaknlarnn doru ekilde bilgilendirilmesinin müdahalenin ksa sürede yaplmasn saladna iaret eden Yldzçorak, Önemli olan kardaki kiinin adresten önce hastaya ne olduu bilgisini vermesidir. Bunun ardndan biz ilk yardm uygulatyoruz ve çou zaman hayat kurtarc oluyor. Sadece adres bilgilerini verip telefonu yüzümüze kapatmamalarn istiyorum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git