Üç müebbet!

Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisinde görevli iki polis memurunun şehit edilmesine ilişkin davada, iki sanık üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 31.05.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, Balklgöl Devlet Hastanesinin acil servisinde görevli iki polis memurunun ehit edilmesi ilikin davada, iki sana üçer kez arlatrlm müebbet ve 16ar yl hapis cezas verildi.

anlurfa 2. Ar Ceza Mahkemesindeki karar durumasna, tutuklu sanklar Erdal Dahan ve Mahmut Tutal ile avukatlar katld.

Mahkeme bakannn sanklara atl suçlar ve haklarn hatrlatmasnn ardndan, terör saldrs srasnda tesadüfen Balklgöl Devlet Hastanesinde bulunan polis memuru Mehmet Güler tank olarak dinlendi.

Saldrnn, polis aracnn hastaneden çk srasnda meydana geldiini belirten Güler, çkan çatma srasnda kaçan saldrganlarn, mermileri bitinceye kadar ate etmeyi sürdürdüünü kaydetti.

K POLS EHT EDLMT

çatma sonras meslektalarndan, sa ön koltukta oturan Fatih Klbeyin hareketsiz halde olduunu söyleyen Güler, oför Tanju Sakaryann ise ar yaral olmasna ramen arabadan inerek hastaneye ulamaya çaltn anlatt.

Sank avukatlar da müvekkillerine yönelik suçlamalar reddederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti sanklara, Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak ile kasten adam öldürmek suçlarndan üçer kez arlatrlm müebbet ve 16ar yl hapis cezas verdi.

Balklgöl Devlet Hastanesinin acil servisi çknda, 28 Austos 2015te, polis memurlar Tanju Sakarya ve Fatih Klbey, araçlarnda uradklar silahl saldrda ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git