Üç şehit!

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü. Yine Şemdinli'de 1 asker de kaza sonucu şehit oldu.

Haberler 26.12.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmeye göre, emdinlide devam eden operasyonlar srasnda PKKllarn çatma çkt. Örgüt üyelerinin açt atele, Adanann Ceyhan ilçesi nüfusuna kaytl, evli, 25 yanndaki Piyade Uzman çavu Seyfettin Orkun çil ile Kahramanmaran Onikiubat ilçesi nüfusuna kaytl evli, 26 yandaki Piyade Uzman çavu Hüseyin çam ehit oldu, 1 asker de yaraland. Hastaneye kaldrlan yaral askerin tedavisinin devam ettii belirtilen bilgilendirmede, öyle denildi:

Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu saldrda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, ehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile yüce Türk milletine basal ve sabr, yaralanan kahraman silah arkadamza acil ifalar dileriz. Türk Silahl Kuvvetleri asil Türk milletinden alm olduu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararllkla devam edecektir.

KAHREDEN KAZA

Öte yandan Irak snrnn sfr noktasnda bulunan emdinlinin Derecik beldesindeki cephanelikte görevli Ankara Altnda lçesi nüfusuna kaytl 23 yandaki Piyade Sözlemeli Er Ferhat Muratolu, el bombasnn kazayla patlamas sonucu ehit oldu. Patlamada 2 asker de yaraland. Yaral askerler tedavi altna alnd.

KAZA AçIKLAMASI

Dün akam saatlerinde el bombasnn kazaen patlamas sonucu ehit olan 23 yandaki Piyade Sözlemeli Er Ferhat Muratolu ile ilgili Türk Silahl Kuvvetleri açklama yapt. Kazann Irak kuzeyi Batin Tepe üs bölgesinde meydana geldii belirtilerek öyle denildi:

24 Aralk 2017 tarihinde Irak kuzeyi Batin Tepe üs bölgesinde, el bombasnn kazaen patlamas sonucu bir kahraman silah arkadamz ehit olmu, iki kahraman silah arkadamz yaralanmtr. Hayati tehlikesi bulunmayan yaral silah arkadalarmz derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, ehidimizin kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine basal ve sab yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar dileriz.

Ana Sayfaya Git