Uca hakkında 4 suçtan iki fezleke

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca hakkında 4 suçtan dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle 2 ayrı fezleke hazırlandı.

Haberler 27.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan fezlekede, 29 Nisan 2017de HDP ve DBP organizesinde merkez Balar ilçesinde DBP il binas önünde terör örgütü PKK/KCKl teröristlerin bulunduu Suriye bölgesine gerçekletirilen hava harekatn protesto etmek için yaplan basn açklamasna Ucann da katld bildirildi.

Ucann Kürtçe yapt konuma tercüme edilerek eklendii fezlekede, konumasnn bir bölümünde Gerçekleen bu saldry knyoruz. Bu saldrda ehit düenlerin yeri cennet olsun. dedii aktarld.

UCA HAKKINDA 4 SUçTAN K FEZLEKE

Konuma içeriinin deerlendirmesinin yapld fezlekede, Ucann, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin askeri ve emniyet tekilatn alenen aalama, terör örgütü propagandas yapmak ile halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek suçunu ilediinin anlald belirtildi.

Dier fezlekede ise merkez Yeniehir ilçesi stasyon Meydannda geçen yl 1 Mays Emek ve Dayanma Gününde Ucann konumas aktarlarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalama suçunu ilediinin tespit edildii kaydedildi.

Ucann halen milletvekili olmas nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn 83. maddesi gereince yasama dokunulmazlna sahip bulunduu kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolay hakknda soruturma yürütülebilmesinin TBMM Bakanlnca dokunulmazlnn kaldrlmas artyla gerçekleebilecei bildirildi.

Anayasann 83. maddesine istinaden Ucann dokunulmazlnn kaldrlmas talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Bakanlna sunulmak üzere Adalet Bakanlna gönderildi.

Yasama dokunulmazlnn kaldrlmas halinde Uca hakknda belirtilen 4 suçla ilgili 3 yldan 12 yla kadar hapis istemiyle dava açlacak.

Ana Sayfaya Git