Uçakta öğrenmiş

HAKKINDA yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra görevden alınan ve önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne konulan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, Silivri'den Elazığ'a nakledildiğini, uçakta öğrendiği belirtildi.

Haberler 17.01.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silivri cezaevinden, yargland Diyarbakrdaki KCK ana davasna katlmas için Elaz Cezaevine nakledilen Ahmet Türk ve yine daha önce tutukland için görevden alnan ve o da Kandra Cezaevinden Elaza nakledilen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi e bakan Frat Anly avukatlar Erdal Kuzu, cezaevinde ziyaret etti. Cezaevi çk açklama yapan Kuzu, Ahmet Türkün Cumartesi akam Silivriden Elaza nakledildiini belirterek öyle dedi:

Ahmet Türk, uçakta Diyarbakr D Tipi cezaevine geleceini beklerken, Elaza nakledildiini öreniyor. Sayn Türkün salk durumu iyi deil, kamuoyu kendisinin tahliye edilmesini beklerken, kendisinin Elaz cezaevine nakledilmesi doru deil. Kendisi salk sorunlar ile gündeme gelmekten rahatsz ancak, ciddileen salk sorunlar nedeniyle kapal Ring araçlar ile seyahat etmesi risklidir. Bir an evvel tahliye edilmesi gerekir. Bugün de Diyarbakr 2inci Ar Ceza Mahkemesinin talebi üzerine Elazdan Diyarbakra götürülümü, ancak ifadeleri alnmadan yeniden geri getirilmiler Frat Anl ile birlikte.

AYNI KOU TALEB KABUL EDLMEM

Ahmet Türkün, Elaz cezaevinde Frat Anl ile ayn kouta kalmak için yapt bavurunun kabul edilmediini de söyleyen Avukat Erdal Kuzu, Türk ve Anl ile yapt görümenin kameraya alndn ve bir görevlinin görüme srasnda hazr bulunduunu söyledi. Daha önce Silivride yaptklar görümelerde böyle bir uygulamann olmadn da belirten Avukat Kuzu, bunun da nfaz Hakimlii tarafndan alnan bir karar olduunun kendilerine bildirildiini belirtti.

Ana Sayfaya Git