Üçgen yine yasak!

Lice ve Hani'deki 16 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Genç ilçesi Yeniyazı köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Haberler 26.10.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Lice ile Hani lçesinin krsal kesiminde PKKya yönelik gerçekletirilecek operason için 16 mahallede bugün saat 04.00ten itibaren sokaa çkma yasa ilan edildi. Bingölun Genç ilçesinde çkan çatmada, 1 asker ehit oldu, 1 asker yaraland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecei belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

LCE VE HANG BÖLGES

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Lice lçesine bal olan; enlik Köyü, Birlik Köyü, Ergnköy Köyü, Tuzlaköy Köyü, Abal Köyü, çeper Köyü, Yamaçl Köyü, Kralan Köyü, Dernek Köyü, Daralan Köyü, Duruköy Köyü, ve Hani lçesine bal olan; Topçular Köyü, Yukar Tural Köyü, Kalaba Köyü, Uzunlar ve Serenköy Köyü) sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 25 Ekim 2016 günü saat 04.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

GENçTE çATIMA çIKTI

Bingölun Genç ilçesine bal Yeniyaz köyü mevkisinde operasyon yürüten güvenlik güçleri ile PKKl teröristler arasnda scak temas saland. çkan çatmada, teröristlerin açt ilk ate sonucu 1 asker ehit oldu, 1 asker yaraland. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yaplan operasyon sürüyor.

2S MUHTAR Üç TUTUKLAMA

Mu Valiliinden yaplan yazl açklamada, 16 Ekim 2016 tarihinde l Jandarma Komutanlna bal ekipler tarafndan Bostankent-Alagün Köyü Karayolunda düzenlenen yol kontrol ve arama faaliyeti srasnda çkan çatmada yaral olarak ele geçirilen merkeze bal Aligedik Köyü Muhtar Serkan çokun, BTÖ mensuplarn tayan arac kullanan Nasr çelik ve olay ile iliii olan merkez Mescitli Köyü Muhtar Mikail çapan, Silahl Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 23 Ekim 2016 günü çkarldklar mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildiini belirtildi.

VEKLNARACINDAYDI

Mu Valisi Seddar Yavuz, Bingölün Genç ilçesindeki terör saldrsna yönelik soruturma kapsamnda aranan üphelinin milletvekilinin aracnda yakalanmasna ilikin, Vekilin aracn durdurduk. Arac durdurunca ve bu kadnn da aramas olunca aldk. lk önce vekil de kadn vermek istememi ancak arkadalarmz kadn alm. Biz de bu kadn Bingöle gönderdik. dedi.

Yavuz, 23 Ekimde Bingölün Genç ilçesindeki terör saldrsyla irtibatl olduu düünülen bir kiinin gözaltna alndn hatrlatt.

Buras yol geçen han deil, nihayetinde bir devlet. Herkesin sorumluluunda hareket etmesi gerekir. Olmas gereken o. diyen Vali Yavuz, unlar kaydetti: Bingöldeki patlamayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Basavcl bu kadn hakknda gözalt karar verdi. Dolaysyla biz de bunu yakalayp, Bingöle gönderdik. Bu kiinin patlamayla irtibat olduu konusunda bir düünce var. Basavcln böyle bir düüncesi var. Bu kadn irtibattan dolay gözaltna alnd. Dolaysyla Cumhuriyet Basavcl yakalama kararn bize gönderdi ve biz de kadn aldk. Kadn arama noktamza takld. Vekilin aracn durdurduk. Biz vekilin arac olup olmadn da bilmiyoruz ama her gelen arac durduruyoruz. Arac durdurunca ve bu kadnn da aramas olunca aldk. lk önce vekil de kadn vermek istememi ancak arkadalarmz kadn alm.

KCKNIN MU TEMSLCS

Vali Yavuz, önceki gün Mu Öretmenevindeki Kariyer Günleri etkinliinin ardndan gazetecilere yapt açklamada, Bingölde meydana gelen patlamayla ilgili olarak ilimizde KCK temsilcisi olarak atanan bir kadn, Mu milletvekilinin aracnda gözaltna alnmtr. demiti. 23 Ekimde Bingölün Genç ilçesinde PKKllarca, zrhl polis aracnn geçii srasnda bomba yüklü araçla gerçekletirilen saldrda 1 güvenlik görevlisi ehit olmu, 6s güvenlik görevlisi 10 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git